dilluns, 2 de maig del 2022

Esplèndids Balls de Sant Marc

 
El dia de Sant Marc, la Festa Major de Balsareny va viure un any més un dels seus actes més emblemàtics: els tradicionals Balls de Sant Marc, que igual que l’any passat es van celebrar a la plaça Roc Garcia, en part dalt d’un entarimat i en part al bell mig de la plaça. Va fer un dia esplèndid i s’hi va aplegar molta gent, que va poder gaudir d’unes magnífiques ballades en una ambient festiu i participatiu.
 
Hi van ballar els grups de Bastoners i del Ball de la Faixa de l’Institut Escola Guillem de Balsareny; els Dansaires dels Pastorets de Balsareny (vegeu article a part); la colla gegantera Els K+ Sonen de Balsareny amb els gegants Blanca i Ferran i els gegantons Mn. Joan i Mariona; els Bastoners de Balsareny i els Geganters i Grallers de Balsareny, amb els gegants Marc i Maria. Per cloure l’acte, les dues colles geganteres van fer una ballada conjunta, i la Cobla la Principal de Terrassa —que ja havia interpretat la música de Mn. Joan Bajona per als gegants i gegantons
, va tocar tres sardanes, la primera de les quals, l’esperada  “Records de Balsareny”, de Josep M. Albertí. Felicitem als organitzadors i a tots els participants en aquesta diada tan lluïda.
 
Sarment
Fotos: M. LupiónI. Lupión, A. SelgasR.Carreté





































































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.