dissabte, 9 d’abril del 2022

Tempo: ‘Joc de cadires’

  
L'espectacle “Joc de cadires”, de la companyia Cal Teatre —ajornat anteriorment per covid—, el vam poder veure el passat dia 3 d'abril a la sala Sindicat, dins el cicle d'espectacles familiars Tempo.
 
A l'escenari, Jordi Font i Carlos Gallardo, sota la direcció de Dora Cantero, representen dos simpàtics ebenistes fent el treball laboriós de constructors de cadires, tot utilitzant moviments coreogràfics.
 
De sobte, passa una cosa: el joc emergeix d'aquests moviments i les cadires cobren vida. Els materials comencen a expressar-se en escena: apareixen caps d'escuma, peces de roba i, finalment, els mateixos actors intervenen per animar els membres d'una família, en la qual cadascú té la seva visió segons la cadira que vesteix.
 
Anem coneixent els membres de la família: el ritme, els gustos, els conflictes, els vincles. I de mica en mica ens anem endinsant en el tema de l'obra: el lloc que ocupem en el nostre sistema familiar.
 
De vegades, un desig senzill pot trastocar aquestes estructures familiars o socials on ens movem. Som persones de costums, a les quals, generalment, ens costa sortir de la nostra zona de confort.
 
A “Joc de Cadires”, el personatge de l'avi, molt ben interpretat per Jordi Font, pren la iniciativa de canviar de cadira, motivant els altres personatges a moure's del seu lloc i canviar l'ordre de les coses. En els canvis esdevenen experiències positives, ja que apareix l'empatia, l'autoestima, el creixement i els èxits com a metàfores ben portades de qui arrisca per una transformació.
 
El personatge de la filla ens convida a reflexionar sobre la necessitat d'acceptar els canvis per acompanyar els infants cap a un creixement sa i alegre. Els pares, per la seva banda, també es veuen reflectits en una parella que aprèn a relacionar-se i estimar-se des de la diferència i el respecte. I en aquesta família no hi podria faltar una mascota divertida i juganera: un gos.
 
Al final de l'obra, tornem al principi: són només cadires o aquesta gran al·legoria del lloc que ocupem al nostre petit món. És un espectacle que ens convida a obrir-nos, a arriscar, a cercar canvis. L’enhorabona novament a l'organització i a la companyia Cal Teatre per aquest espectacle.
 
Prenent nota del que s'anuncia des del escenari, ens retrobarem amb el Tempo el proper dia 8 de maig amb l'espectacle "La princesa en texans", de la companyia Bagenca Sgratta. Una obra on coneixerem una princesa molt especial que, amb l’ajuda d’una pila de personatges divertits, ens ensenyarà que l’important no és qui ets, sinó com ets.
 
Des del Cercle Cultural de Balsareny, animem a participar-hi!
 
Jordi Vilanova
Fotos: Cia. Cal Teatre / Jordi Vilanova










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.