dilluns, 11 d’abril del 2022

Què no devem haver fet prou bé?

LA VEU DEL CAMPANAR


Coneixes els pares d’un company; es manifesten una família cristiana, vinculada a una comunitat, amb devoció a Montserrat… Però el seu fill sempre l’has percebut allunyat, indiferent, descontent amb l’estructura eclesial.

Els joves han desaparegut de la majoria de les parròquies; alguns hi són atrets per uns pocs preveres que se n’ocupen, però, majoritàriament, se’n distancien amb el temps. Diversos matrimonis, en converses profundes, manifesten malestar i perplexitat per la desconnexió total dels seus fills d’una vida de fe en la qual els van voler educar. És llavors quan surt la pregunta, tant en sentit familiar com comunitari: “Què no devem haver fet prou bé?” I d’aquesta pregunta se’n deriva una certa angoixa: tot i percebre’ls bones persones, aquests joves perden la plenitud que aporta el creure, el sentit que dona a les nostres vides, els llaços profunds travats en el marc eclesial…

És innegable que l’ambient de pregària en família, potser, no els va omplir prou. És cert que probablement el nostre testimoni de vida és millorable i, possiblement, no del tot coherent amb la fe. I aquí  podem sumar tots els contratestimonis de l’estructura eclesial, que van des d’alguns casos de pederàstia fins a l’obsessió per fixar normes a la vida sexual, passant per la nul·la implicació d’una majoria dels preveres amb els joves, la identificació política de part de la jerarquia eclesial i una imatge distorsionada a la contra que difonen els mitjans de comunicació.

En qualsevol cas, poc en traurem d’esplaiar-nos a trobar “culpables”, i més si són aliens. Creiem que és fonamental veure quins són els valors imperants en la nostra societat: el mercat i la seva publicitat que ho inunda tot, l’hedonisme, certes ideologies hegemòniques que també hi influeixen… Però enfront d’aquests valors hi ha opcions de vida de molts fills i filles de famílies cristianes que treballen pel bé comú, pel medi ambient, que són austers… Acceptem-ho, millorem el testimoni i la pregària tot aprenent del que veiem d’ells.
 
Josep Oriol Pujol Humet
 
MES DE MAIG
 
Dissabte, dia 21, a les 6 de la tarda: Concert a l’església per part d’un cor del Conservatori de Música de Manresa.
 
Diumenge, dia 22: Primeres Comunions a l’Eucaristia de les 12 h. a l’església parroquial.  
 
MES DE JUNY

Diumenge, dia 5: Solemnitat de la Pentecosta. El bisbe Francesc vindrà a administrar el sagrament de la Confirmació a les 12 h.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla
        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.