dilluns, 11 d’abril del 2022

Caminada de Marxa Nòrdica a Cardedeu


El divendres 8 d’abril va tenir lloc la quarta caminada de marxa nòrdica de la temporada 21-22, després d’haver passejat per Balsareny el novembre, per Molins de Rei el febrer i per Vilanova i la Geltrú el març passat. Aquests cicles de caminades els organitza, en diversos grups de quatre municipis cadascun, la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració, en el nostre cas, de l’Ajuntament de Balsareny i el Centre Excursionista de Balsareny. Hi van participar, entre els quatre pobles, unes 150 persones, 34 de les quals eren de Balsareny. Queda pendent la marxa de cloenda del curs, que tindrà lloc el dia 1 de juny a Santa Coloma de Gramenet.  
 
Cardedeu, al Vallès Oriental, és una vila que té uns 18.600 habitants i ocupa una extensió de prop de 13 km2.  L’itinerari va transcórrer per pistes forestals planeres, sense gaires desnivells, al llarg de 9 quilòmetres i mig. En el recorregut vam poder passar pel parc dels Pinetons, on hi ha la soca dels Tres Pins, el que resta d’una arbre centenari que va ser abatut per un temporal el 1963. També vam estar al parc Pompeu Fabra, amb arbres de molt diverses espècies; vam veure el mas medieval i l’ermita vuitcentista de Sant Hilari, que conserva pintures de l’artista local Josep Castells; i vam passar pel parc mediambiental de la Font dels Oms, vora la riera de Vallforners, que combina ecosistemes d’alzinar i de bosc de ribera, amb una gran varietat d’arbres, arbustos i ocells. El grup de Balsareny es va quedar a dinar pel seu compte en un restaurant abans de tornar al poble.
 
Text i fotos: Alfred Selgas 





































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.