divendres, 2 de juliol del 2021

Racó de mossèn Joan i sala del bisbe Pere

LA VEU DEL CAMPANAR


Tal com s’havia anunciat, el dia 24 de juny a les 6 de la tarda es va fer la inauguració del “Racó de Mn. Joan” a la Llar parroquial. Consta d’una colla de fotos, plaques i records de Mn. Joan Bajona. L’acte va començar amb la ballada dels gegantons Mn. Joan i la Mariona a la plaça de l’Església, acompanyats dels gegants grans, a càrrec del grup de geganters i grallers “Els K+ sonen”. A continuació va parlar un membre de la família per seguir amb la benedicció de l’espai i la interpretació d’unes cançons per part de la Coral Sant Esteve. L’acte es va fer en la data del sant de Mn. Joan i en l’aniversari del seu funeral.
 
La segona part de l’acte es va centrar en l’estrena del nom de la sala gran de la Llar parroquial, que passa a anomenar-se “sala bisbe Pere Casaldàliga” com a record i homenatge al bisbe recentment  traspassat, el dia 8 d’agost de 2020. La Maria Pelfort va recitar uns poemes d’en Pere. També es van llegir alguns pensaments del bisbe, i es va fer la benedicció de la placa de ceràmica que van descobrir familiars seus. Va parlar la Glòria Casaldàliga, i la Coral Sant Esteve va interpretar una cançó amb el poema del Castell de rerefons, recitat per en Josep Sensada; tot acabant l’acte amb unes paraules de l’alcaldessa, Sra. Noèlia Ramírez, i la ballada dels gegantons i gegants a la plaça. Aquests dies hi ha instal·lada a la Llar parroquial d’una forma temporal l’exposició “Pere Casaldàliga: una veu compromesa”. 
 
La parròquia agraeix a tots aquells que s’hi van fer presents i a aquells que hi van col·laborar i participar activament.
 
Mn. Antoni Bonet Trilla
Fotos: Jordi Vilanova / Alfred Selgas









































Nota de la redacció: les fotografies d'Alfred Selgas sobre el racó de Mn. Joan reprodueixen, entre altres coses, part del material sobre mossèn Joan Bajona exposat a la Llar parroquial, on hi ha la reproducció d'algunes fotografies els originals de les quals, òbviament, són d'altres fotògrafs. També s'hi recullen algunes imatges de l'espai del jardí del Casal Verge de Montserrat, amb una capella de la Moreneta i figuretes amb la caseta de la Blancaneus i els set nans, obres de mossèn Joan Bajona, restaurades recentment per Rosario Mateo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.