diumenge, 18 de juliol del 2021

Maratons de vacunació

SALUT



El mes de juliol, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha organitzat unes maratons de vacunació contra la covid-19, sense cita prèvia, que han tingut molta acceptació a les localitats on s’han fet. 

En el cas de Balsareny, la vacunació massiva va tenir lloc el passat dia 8 de juliol, des de les 20h fins a passades les 22h, per a majors de 30 anys, a la sala Sindicat. Després es van vacunar també els majors de 16 anys; i al final, encara hi van poder accedir persones de fora del poble fins que es van acabar les vacunes disponibles. El poble hi va respondre amb una bona participació, en vista de les cues que es van poder veure formades a la plaça de la Mel; i, tot i que es va començar després de l’hora prevista, tothom es va esperar pacientment.


Aquest és un gest de confiança i de responsabilitat solidària que sens dubte permetrà avançar en la lluita contra la covid-19, i tant de bo que ajudi a normalitzar l'activitat social, cultural, política i econòmica de tantes famílies que pateixen els efectes derivats de la pandèmia. 

Una pandèmia que, des dels seus inicis a Catalunya, ha afectat, a data 13 de juliol, 730.116 casos (detectats per PCR i TA), 22.288 dels quals van acabar en defuncions. En el conjunt de l'Estat espanyol, hi va haver 3.971.124 de casos confirmats, amb 81.020 defuncions. I arreu del món, 187.285.202 de casos confirmats amb 4.039.889 de defuncions. Milions de persones de tots els continents segueixen patint els efectes de la covid-19, per la qual cosa convé no baixar la guàrdia i continuar lluitant activament contra la propagació del virus. 

Cal agrair la dedicació i esforç dels professionals sanitaris, 
així com del personal de suport logístic i de tothom qui hi va col·laborar a tots nivells per fer-ho possible. També s’ha de destacar la solidaritat de la ciutadania, pel seu compromís i implicació en la prevenció de la pandèmia.
 
Sarment
Fotos: Ricard Ribera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.