divendres, 2 de juliol del 2021

La Flama del Canigó, sempre encesa

Com cada any, el vespre del 23 de juny, membres del Centre Excursionista de Balsareny van anar a Navàs a rebre la Flama del Canigó. Tot seguit la van portar fins a Balsareny, on van encendre les petites fogueres que, com l’any passat, per les prevencions respecte de la pandèmia, es van preparar a diferents indrets del municipi, en comptes de fer-ne una de sola i ben gran, com era l’ús habitual.

Els petits focs van ser al barri de Cal Nosa, al parc de la Torrada, al parc del carrer Travessera, a l’aparcament del Trull, al camp de futbol i al parc del passatge Roqueta. L’organització de la diada anava a càrrec de l’Ajuntament, amb la col·laboració del CEB i de l’ADF local, En la festa, entre altres coses, hi va actuar la formació Protons Percussió; a la plaça de la Mel hi va haver un concert del grup Temple Bar, i a la nit, al camp de futbol, un castell de focs. 

La Flama del Canigó representa la voluntat de pervivència de la cultura, la llengua i les tradicions catalanes. Com és sabut, des de 1965 no s’ha apagat mai, ja que es conserva encesa tot l’any al Castellet de Perpinyà; cada any, el 22 de juny, hom la torna a pujar dalt del cim del Canigó per encendre una foguera de la qual sortiran l'endemà totes les flames. Una d’aquestes torna al Castellet, on es manté encesa fins a l’any següent; les altres es distribueixen arreu dels Països Catalans. Gràcies a tots els que han fet possible que, un any més, aquesta tradició hagi arribat al nostre poble.
 
Sarment
Fotos: Alfred Selgas

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.