dimecres, 28 de juliol del 2021

Biblioteca Pere Casaldàliga i Escola Guillem... Gran tàndem!


La pandèmia ha fet que durant curs 2020-2021 no s’hagin pogut dur a terme totes les col·laboracions i activitats que engloben el programa de col·laboració entre la biblioteca i l’escola. Evidentment, el tancament de serveis generals i, posteriorment, el fet que a la biblioteca no ha pogut reactivar les activitats presencials en compliment de les exigències del ProciCat, ha afectat negativament en el desplegament total del programa. 

Una de les col·laboracions que no hem pogut dur a terme, cosa que ens sap molt greu, és el programa LECXIT, que feia dos cursos que havíem iniciat i en què estàvem en fase de consolidació. Tots  els agents implicats (escola, biblioteca, famílies, infants, voluntaris i Fundació Bofill) valorem molt positivament aquest programa, ja que s’ha comprovat que els infants participants han millorat notablement la seva comprensió lectora, cosa que beneficia la seva autoestima.

Igualment, posem en valor la xarxa de complicitats que es crea entre totes les persones que hi col·laboren, especialment, entre l’infant i el seu voluntari/ària.

Les visites escolars a la Biblioteca també s’han vist afectades, ja que només ens van poder fer les de cicle superior. Igualment, no hem repartit les maletes viatgeres.

Malgrat aquesta situació, la col·laboració Biblioteca-Escola s’ha mantingut i hem pogut dur a termes activitats molt interessants. Són aquestes:




Visites escolars amb els alumnes de cicle superior (1r. Trimestre). Amb la resta no vam poder fer cap visita escolar a la Biblioteca.

Bibliolab ‘Puntxa, entinta i estampa’ el 21 d’octubre (a l’Escola).

Bibliolab ‘La fàbrica d’històries’ el 26 d’octubre (a l’Escola). 
 
Espectacle ‘Faules de la Fontaine’ a l’escola el 6 de novembre (a l’Escola). Activitat a càrrec de Núria Cabrera, emmarcada dins de l’Any Josep Carner.

Vam participar en el Sant Jordi virtual de l’Escola, explicant el conte ‘Set ratolins cecs’.

 

Vam promocionar amb l’Escola ‘Recomana un conte/llibre’ on els nens es van fer arribar vídeos o fotografies amb les seves recomanacions, que vam compartir a través de les xarxes socials en temps de confinament per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil (2 d’abril).

Espectacle: Li deien Kalòpsia:  ‘Descobrim la Unió Europea des de l’espai exterior’ a càrrec de Món-Mas el 13 de maig, adreçat als alumnes de 4t. Es va realitzar a la Biblioteca. Activitat relacionada amb el Dia d’Europa.

Laboratori de lectura ‘Què en fas, d’una idea? (a l’Escola). Se n’han fet 4 sessions adreçades a cicle inicial i cicle mitjà.

Activitat d’animació lectora presentat novetats de cara a fomentar la lectura durant l’estiu (a l’escola). Es va fer una sessió des de 1r fins a 6è.
 

Des de la Biblioteca Pere Casaldàliga fem una valoració molt positiva de totes els activitats que hem pogut dur a terme i, sobretot, de la bona entesa amb l’equip directiu de l’escola i de tots els mestres. El grau de complicitat amb els infants actualment és molt alt i quan anem a fer qualsevol activitat ens acullen amb molt entusiasme. Volem destacar la darrera activitat de presentació de novetats per a l’estiu, ja que, sent molt senzilla, va consistir en unes sessions dinàmiques i participatives on totes les parts vam gaudir molt. Aquest fet es va traduir en un increment de visites dels nens/es a la biblioteca per agafar en préstec els llibres que vam presentar.

Confiem que aquest proper curs 2021-2022 podrem reactivar les visites escolars, les maletes viatgeres i el programa LECXIT, així com visites esporàdiques per veure i treballar una exposició, una temàtica, participar en un laboratori de lectura... com hem fet regularment fins ara. Si no és possible fer-ho a la Biblioteca, caldrà plantejar-nos de continuar fent-ho a l’Escola.

La Biblioteca no tanca per vacances

Sapigueu que la Biblioteca estarà oberta durant tot l’estiu en aquest horari:


Veniu a visitar-nos, que tenim lectures per a tots els gustos!

Text i fotos: Ana Pérez Hidalgo

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.