dissabte, 29 de maig del 2021

Color i sexe: avui encara

CINC MINUTS

Com sempre, i amb aquesta sort de poder veure les primeres clarors del dia, em plau de retrobar-me amb tots vosaltres, amics lectors, i amb aquesta —com dic sempre— eina estimada, la meva màquina d’escriure, que intentarà que reflexionem sobre les possibles discriminacions que encara avui són ben paleses dins de la nostra societat. Són les 6:15 del matí, em planto davant de la taula de mals endreços i trobo una de les passades columnes de Martí Gironell i un títol que em sembla interessant: “El bressol”.
 
“Desgraciadament, no els descobriré res de nou si els dic que ser dona encara ara costa més que ser home en aquest món. I ho escric avui que som a quatre dies vista de les celebracions i reivindicacions del 8 de març. Ja sé que d’un temps cap aquí es miren de fer avenços per equilibrar una realitat que, des que naixem, des de temps immemorials ha estat mal repartida. Benvingudes siguin totes les iniciatives que van en aquesta direcció” (Martí Gironell, El Punt Avui, dimecres 3 de març de 2021).
 
Continuant, Gironell ens fa arribar que encara avui en la societat actual la ridiculesa dels colors tenen a veure amb si ets nen o bé nena. Que si blau marí, que si rosa... Potser és perquè el problema de la discriminació ve de tan lluny que fins i tot es manifesta abans que la criatura arribi al bressol.
 
Acabo: personalment reivindico una igualtat home-dona. I que en aquest segle vint-i-u deixem enrere les foteses com el color i el sexe!
 
Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.