dimarts, 11 de maig del 2021

Imatges de Balsareny

 


Seguim coneixent el nostre terme municipal. Aquest mes us proposem aquesta foto. Sabeu què és i on es troba?
(La resposta, d'aquí a uns dies)
 
Isidre Prat

Resposta

Es tracta de l’església romànica de Santa Margarida de l’Alou, de la qual veiem la seva façana. Es troba entre la masia de l’Alou i l’autovia. Precisament es pot veure bé passant per l’autovia, en sentit Berga, a l’altura de les Malloles, a la riba esquerra del Llobregat. S’hi va a peu des de la casa de l’Alou per un camí que baixa fins al riu; però, abans del pont de l’autovia, cal desviar-se a la dreta i vorejar un camp, enmig del qual hi ha l’església.

Com es pot veure, la petita església es troba en un estat ruïnós, tot i que, ben apuntalada, es manté dreta encara. De fet, es manté així des de fa força anys, en què es va arranjar mínimament perquè no caigués. Si ens acostem a la porta d’entrada veurem que té una sola nau i que el sostre està força malmès; i si veiem la part del darrere, comprovarem que és d’un sol absis.

L’església actual sembla ser de finals del segle XIII, tot i que en el mateix lloc ja se’n troba documentada una d’anterior al segle XI, amb el nom de Sant Joan de l’Alou. 

Isidre Prat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.