dilluns, 17 de maig del 2021

La veu del campanar

LA VEU DEL CAMPANAR
 
Exposició bisbe Pere: una veu compromesa. Es pot visitar a la Llar parroquial sobretot els caps de setmana i especialment els diumenges des de ¾ d’1 (12:45) fins a 2/4 de 2 (13:30). Hi ha la part de monitors i la part cronològica, molt pedagògica i ben presentada, la qual cosa la fa fàcil de seguir.
 
Vinguda de la Delegada d’evangelització. Està previst que la Teresa Gené vingui a visitar-nos el dia 30 de maig, festa de la Trinitat. Serà a l’eucaristia de les 12 h. del migdia i també per tenir una trobada amb el Grup evangelitzador parroquial. És també la Delegada episcopal de la zona del Llobregat.
 
Visita pastoral del nostre bisbe Xavier. Segurament serà el mes de juny d’una forma molt puntual i concreta. Ja informarem.
 
Dijous, 24 de juny: Sant Joan. Tal com s’ha anunciat, és el dia que es pensa portar a terme la inauguració de l’espai de Mn. Joan Bajona a la Llar parroquial, i també la inauguració del nom de la sala bisbe Pere Casaldàliga als baixos de la Llar parroquial. Serà a les 6 de la tarda i oberta a tothom.
 
La Comunitat de Sant Egidi a Balsareny. El dia 27 de juny, diumenge, es faran presents a la nostra població. Serà la comunitat de Manresa.
 
SANTUARI DE L’ENCONTRE I DE LA LLUM 

 
Els mosaics de Marko Rupnik per al santuari de la Cova de Sant Ignasi de Manresa recorren el pelegrinatge cristià a través dels exercicis espirituals. El jesuïta eslové Marko, de 66 anys, és considerat el Miquel Àngel del segle XXI. Com a artista que plasma en mosaic el missatge cristià, compta amb més de 130 grans obres arreu del món. Entre la seva amplíssima producció internacional cal esmentar els seus treballs a la capella Redemptoris Mater del Palau Apostòlic Vaticà, a la sagristia de l’altar Major de la catedral de l’Almudena a Madrid o a la Cúria general de la Companyia de Jesús a Roma. Ara, l’Església, on l’ha reclamat, és al santuari de la cova de Sant Ignasi de Manresa, en l’escaiença de l’any jubilar amb motiu dels 500 anys de la conversió de Sant Ignasi de Loiola, fundador dels jesuïtes.

Rupnik i el seu equip de 22 artistes han passat tot just una setmana a Manresa, enllestint els 550 metres quadrats de mosaics que recorren el pelegrinatge cristià a través dels exercicis espirituals de Sant Ignasi de Loiola, amb imatges bíbliques.
 
Cal dir que l’estil de Rupnik està molt inspirat en l’art romànic i bizantí. Serà una bona ocasió de poder-ho visitar i contemplar.

Text i imatge: 
Mn. Antoni Bonet i Trilla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.