Avui, ja en plena tardor, aquesta finestra oberta s'omple de
valor emprenedor. Ens complau conèixer la Núria Recio Gómez,
balsarenyenca nascuda el 23 d'octubre de 1997, i celebrem que Balsareny pugui
comptar amb aquest nou establiment.
La Núria va estudiar l'ESO a l'Institut Llobregat de
Sallent, i va fer un any del cicle formatiu de grau mitjà d'Hostaleria; allà va
saber que el que més li apassionava era estar de cara al públic i la
pastisseria. Així que l'any següent es va posar a fer el cicle de grau mitjà de
Pastisseria, Forneria i Confiteria a l'Escola Joviat de Manresa. L'any següent
va fer un curs del SOC de Serveis de restaurant i bar, també a la Joviat.
Finalment també va estudiar un curs en línia de màrqueting digital. Actualment
no descarta seguir estudiant i fer diferents cursos de pastisseria per portar
coses noves al poble.
Pel que fa als seus hobbies sempre li ha encantat llegir i
escriure; l'últim llibre que ha llegit és Buscando Alaska, de
John Green, i anar al cinema, veure sèries, sortir a passejar amb els amics, i
anar de restaurants. Sempre ha fet molt esport, tot i que ara no en fa tant com
voldria, però surt a caminar de tant en tant i a l'hivern li agrada fer esquí i
snowboard. També l'apassiona viatjar i conèixer nous llocs i cultures, però de
moment no viatja tant com voldria. Ha estat a Anglaterra, Itàlia, França, Illes
Balears, Madrid, País Basc i arreu de Catalunya.
— Com ha anat això d'obrir un bar-granja?
—
D'ençà que vaig començar en el món de l'hostaleria, sempre havia volgut tenir
la meva pròpia cafeteria-granja.
— Tens algun antecedent familiar en aquest tipus de servei?
—
A la meva família tinc un tiet de la meva mare que és un bon cuiner. També, al
Pont de Vilomara, hi tenim familiars en el món de la xurreria; per últim, tinc
un tiet que va estudiar forneria.
— Geogràficament, com és que has triat aquest lloc?
—
Doncs perquè m'encanta el nostre poble i personalment crec que fa falta que més
gent s’hi quedi i li torni a donar vida.
— En estius llargs i hiverns més curts, creus que Balsareny
resta ben atès en aquest tipus d'establiments?
—
Sí, a l'estiu tindreu gelats i granissats, i a l'hivern uns bons xurros amb
xocolata. I durant tot l'any tindreu creps, gofres, entrepans i brioxeria.
—
A més a més dels productes habituals d'una cafeteria, què més hi podrem trobar
al vostre local?
—
Vull aportar coses diferents, coses que habitualment no trobeu en els bars de
la zona, a part de la tranquil·litat i el tracte familiar que hi trobareu, ja
que el meu objectiu és que us hi trobeu com a casa.
—
Amb la proximitat que ens dóna la coneixença, penses que se'ns fa més agradable
prendre un bon cafè?
—
Sense dubte, perquè un bon cafè, a més del seu agradable sabor i aroma, ens
ajuda a cuidar-nos i a augmentar la nostra activitat cerebral.
Josep
Gudayol i Puig
Foto: N.Recio
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.