divendres, 1 de novembre del 2019

Núria Recio, al capdavant de la nova cafeteria-granja Racó de la Mel

ENTREVISTA


Avui, ja en plena tardor, aquesta finestra oberta s'omple de valor emprenedor. Ens complau conèixer la Núria Recio Gómez, balsarenyenca nascuda el 23 d'octubre de 1997, i celebrem que Balsareny pugui comptar amb aquest nou establiment.

La Núria va estudiar l'ESO a l'Institut Llobregat de Sallent, i va fer un any del cicle formatiu de grau mitjà d'Hostaleria; allà va saber que el que més li apassionava era estar de cara al públic i la pastisseria. Així que l'any següent es va posar a fer el cicle de grau mitjà de Pastisseria, Forneria i Confiteria a l'Escola Joviat de Manresa. L'any següent va fer un curs del SOC de Serveis de restaurant i bar, també a la Joviat. Finalment també va estudiar un curs en línia de màrqueting digital. Actualment no descarta seguir estudiant i fer diferents cursos de pastisseria per portar coses noves al poble.

Pel que fa als seus hobbies sempre li ha encantat llegir i escriure; l'últim llibre que ha llegit és Buscando Alaska, de John Green, i anar al cinema, veure sèries, sortir a passejar amb els amics, i anar de restaurants. Sempre ha fet molt esport, tot i que ara no en fa tant com voldria, però surt a caminar de tant en tant i a l'hivern li agrada fer esquí i snowboard. També l'apassiona viatjar i conèixer nous llocs i cultures, però de moment no viatja tant com voldria. Ha estat a Anglaterra, Itàlia, França, Illes Balears, Madrid, País Basc i arreu de Catalunya.

— Com ha anat això d'obrir un bar-granja?

— D'ençà que vaig començar en el món de l'hostaleria, sempre havia volgut tenir la meva pròpia cafeteria-granja.

— Tens algun antecedent familiar en aquest tipus de servei?

— A la meva família tinc un tiet de la meva mare que és un bon cuiner. També, al Pont de Vilomara, hi tenim familiars en el món de la xurreria; per últim, tinc un tiet que va estudiar forneria.

— Geogràficament, com és que has triat aquest lloc?

— Doncs perquè m'encanta el nostre poble i personalment crec que fa falta que més gent s’hi quedi i li torni a donar vida.

— En estius llargs i hiverns més curts, creus que Balsareny resta ben atès en aquest tipus d'establiments?

— Sí, a l'estiu tindreu gelats i granissats, i a l'hivern uns bons xurros amb xocolata. I durant tot l'any tindreu creps, gofres, entrepans i brioxeria.

A més a més dels productes habituals d'una cafeteria, què més hi podrem trobar al vostre local?

— Vull aportar coses diferents, coses que habitualment no trobeu en els bars de la zona, a part de la tranquil·litat i el tracte familiar que hi trobareu, ja que el meu objectiu és que us hi trobeu com a casa.

Amb la proximitat que ens dóna la coneixença, penses que se'ns fa més agradable prendre un bon cafè?

— Sense dubte, perquè un bon cafè, a més del seu agradable sabor i aroma, ens ajuda a cuidar-nos i a augmentar la nostra activitat cerebral.

Josep Gudayol i Puig
Foto: N.Recio


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.