divendres, 1 de novembre del 2019

Balsareny, terra de pubillatge



Setembre 2019

Després d’un agost intens i carregat de sortides, aquest mes de setembre els nostres representants han seguit arreu de Catalunya. Van començar el dia 1 a Pineda de Mar, població del Maresme.

La següent sortida era a casa, a la Catalunya central, concretament a Piera. És un poble de la comarca de l'Anoia molt vinculat des de fa molts anys amb el pubillatge. Algun pierencs formen part de l’entitat Foment de les Tradicions Catalanes, organització que convoca i coordina el pubillatge d'arreu del país. 

Sense anar a dormir gaire tard, l’endemà els trobàvem a Solsona. Aprofitant que era festa major, van fer el relleu dels nous representants d’enguany. Els dies 26 i 27 d'octubre, Solsona celebra el comiat i la proclamació dels nous representants de titol nacional. Estan formats per l’Hereu i la Pubilla de Catalunya i les pubilles i hereus de les demarcacions barcelonina, gironina, lleidatana i tarragonina. En total són 10 candidats que ens representen a nivell de Catalunya, a dins i a fora del país. En el proper Sarment us explicarem com el Ferran i la Judit han viscut aquesta experiència, ja que són candidats al certamen. Els desitgem molta sort. 

Acabant el cap de setmana, el diumenge 8, els trobàvem al castell de Balsareny, on es va dur a terme una missa a la capella de la Mare de Déu, un acte nou i diferent; l’experiència els va agradar. 

El dia 11, Diada de Catalunya, es van repartir per arribar als diferents actes del poble, i a Barcelona; així vam poder tenir representació de Balsareny a tot arreu. 

El dia 21, al mig del Maresme, va tenir lloc l’última proclamació i comiat del mes a Calella. Aquest cop, però, el temps no acompanyava gaire per fer-hi una remullada a la mar. Va ser una gran vetllada en plena festa major calellenca, on es van poder veure i viure diferents costums i tradicions.

Text i foto: Gerard Capdevila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.