divendres, 26 de juliol del 2019

La Veu del Campanar



Els Aiguamolls de la Bòbila, la Platja de Navarcles i el Celler del Celestí i la Loli
Els darrers dies la climatologia no ens ho ha posat pas fàcil. La sortida programada cap a Joncadella i voltants ha estat modificada per causa de les condicions adverses del vent asfixiant i de la temperatura que passava dels 40 graus.  A començament del matí hem fet cap per recollir al Centre Penitenciari els interns assignats a l’activitat programada del dia d’avui i que tenim intenció de repetir almenys cada trimestre.
Hem agafat els vehicles i amb caravana ens hem dirigit als Aiguamolls de la Bòbila a Santpedor on ens esperava el Sr. Josep Illa, biòleg mediambientalista, expert ornitòleg i promotor del lloc. Les seves doctes i didàctiques explicacions ens han introduït a la varietat de vida animal i vegetal d’un lloc humit com aquest. La seva passió per la natura ens ha encomanat respecte i estimació pels sers vivents del nostre planeta i hem constatat la fragilitat, que la mà de l’home posa en perill el nostre sistema ecològic.
Després de dues hores llargues de reflexions i preguntes ens hem traslladat a la platja de Navarcles, on ens hem pogut relaxar i contemplar la bellesa del lloc. Fins i tot alguns s’han fet una remullada. Hem travessat Navarcles pel centre i l’acolliment del Celestí i la Loli ens han facilitat un entorn de fàbula que ens ha permès dinar, fer tertúlia i comentar la sortida a resguard de l’altíssima temperatura. Quin celler! És el cel.
Ja que l’Enric complia anys, crec que 72, molt jovenet encara, ens ha obsequiat amb un dinar. I quin dinar! No hi faltava res. Gràcies per la teva generositat i per molts anys. Tothom ha col·laborat tant en les tasques logístiques com en les materials.
Els del grup del Sepap Bages i l’Associació Llar Pere Casaldàliga i els nostres amics interns de Lledoners ens ho hem passat allò més bé fent nostra la màxima evangèlica que Jesús ens va ensenyar en les benaurances: “Tot allò que feu als altres en nom meu, m’ho feu a mi”.
Hem caminat, hem adquirit coneixements, hem rigut i hem compartit taula, què més volem?
Gràcies als interns que ens heu fet companyia i a tots.
Em sento molt feliç.
Joan Fontquerni Rosell, un més

PARRÒQUIA DE SANTA MARIA DE BALSARENY


AGENDA CULTURAL – RELIGIOSA
AGOST 2019
  • Diumenge, 4: “La veu del campanar” per Ràdio Balsareny. De les 10 del matí fins a ¼ d’ 11 (10,15)
  • Dijous, 15: Festa de l’Assumpció de Maria. Eucaristia a les 12 h. del migdia.
  • Horari d’acollida (despatx parroquial) Dimecres de les 11 h. a les 12 h. i divendres de les 5 a les 6 de la tarda.

Telèfons de la parròquia: 93 839 61 81 i 606 056 292.
Mn. Antoni Bonet i Trilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.