divendres, 26 de juliol del 2019

'Araguaia', Trobada 2019

BALSARENY AVUI



‘Araguaia’: Trobada 2019 – Carta núm. 92 de juny de 2019

Els amics d’en Pere Casaldàliga, seguint de nou la temàtica proposada per l’Agenda Llatinoamericana, en la trobada de 2019, que es va dur a terme a les Drassanes de Barcelona el passat 24 de març de 2019, van parlar de ‘Les grans causes en allò petit’.
Begoña Iñarra, compromesa amb els més pobres a través de Justícia i Pau i missionera a l’Àfrica durant molt de temps, va fer una ponència sobre ‘Molta gent petita... Transforma el món’. Es va dir que cal més solidaritat a nivell global, compartir més, treballar en equip, consum responsable i de qualitat, respecte a la natura i no explotació, multiculturalitat, etc.

Hi ha altres coses que ajuden: gaudir més de la bondat quotidiana, felicitar a la gent que fa bé les coses (ja pugui ser un cambrer o un cirurgià), fer un àlbum –encara que sigui mental– de les coses bones, sortir de la cultura de la queixa, observar més allò que està bé.

Un cop dinats es va poder gaudir de la música de la germana beneta Griselda Cots, que amb la seva cítara va fer viure als assistents uns bons moments de pau. “És més important allò que vivim que allò que ens passa. No hem de dir ‘jo estic en desgràcia’ sinó ‘què haig de fer per superar aquesta adversitat’. Hem de ser solidàries a tots els nivells, hem de lluitar per tenir una comunitat millor”.

Després Joan Surroca, implicat en diverses accions reivindicatives i iniciatives ciutadanes, emprant la no-violència com a mètode, va parlar sobre ‘La força dels vulnerables’: “Hi ha moltes petites bones accions, poc visibles perquè no surten als mitjans, que estan ajudant a canviar el món”.

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.