dimecres, 30 de març del 2022

CINC MINUTS

Salut diària: el desig de llegir
 
Avui us he de dir que he canviat de sala polivalent, ja que, per causes alienes, soc a cal Sense, casa de la meva filla i del meu gendre, el Camps.
 
Instal·lat en una estança molt a prop del terrat, gaudeixo d’una vista ecològica impressionant. Us explico: En primer pla, tinc un lledoner que avui resta despullat del fruit aquell amb què, quan érem petits, jugàvem a veure qui, bufant per un canó de canya, el feia arribar més lluny. Darrere seu, hi puc veure el robust arbre lledoner donant ombra al pati/jardí, i encara més enllà un fruitós cirerer. Per tot en dono gràcies.
 
Però m’agrada poder reflexionar junts sobre el petit retall escrit per en Martí Gironell que ens fa arribar el tema, molt bo per a la nostra salut, com és el de llegir.
 
“Aquest dissabte se celebrà arreu el Dia de les Llibreries, espais que demostren que, amb compromís, sacrifici, imaginació i passió s’han fets vitals per la nostra salut. La llibreria desperta les ànsies de llegir, de conèixer altres vides i altres mons. Són espais de refugi, de referència, de desig, de llibertat. Perquè quan hi entrem, desitgem trobar un llibre, aquell llibre que busquem. Però com que ens deixem seduir per la vista, el que ens ensenya i mostra la llibreria ens pot fer canviar d’idea i sortir amb un altre llibre o amb més d’un.” (diari El Punt Avui).
 
El raonament és molt llarg i supera de molt tros els Cinc Minuts, però crec que ja ens dona l’entesa dels valors que té el llegir; gràcies per llegir-ho amb mi.
 
Josep Gudayol i Puig 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.