dilluns, 2 de desembre del 2013

Signa un vot per la independència










Signa un vot per la independència

Balsareny per la Independència, el grup local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’ha afegit a la campanya perquè tots els ciutadans que ho desitgin signin una petició al Parlament de Catalunya, demanant:

a)   Que dugui a terme totes les iniciatives polítiques per tal que es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig del 2014 una consulta democràticament i políticament vinculant, en la qual es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un Estat independent.
b)   En el supòsit que l'Estat no permeti, impedeixi o dilati la celebració d’una consulta democràtica o unes eleccions plebiscitàries, o no en reconegui els resultats, que aquesta petició sigui una manifestació lliure de la voluntat favorable del signant (‘vot’) perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència de Catalunya, d’acord amb el Dret internacional, com a molt tard l'11 de setembre del 2014.
L’ANC ha fet una crida a tots els ciutadans de 16 anys o més exhortant-los a fer sentir la seva veu.
A Balsareny hi haurà una mesa per recollir signatures, a la plaça de la Mel o a la plaça Onze de Setembre, el primer dissabte de cada mes, de 10 a 13 hores. La primera recollida de vots va tenir lloc el diumenge 17 de novembre, en el marc de la Fira d’Artesans, i va recollir més d’un centenar de firmes. També el dia 6 de desembre es va traslladar al barri de Cal Nosa. Els membres de l’ANC s’ofereixen a recollir el vot a domicili en cas de persones malaltes o impossibilitades: només se’ls ho ha de fer saber i s’hi desplaçaran.
És una iniciativa absolutament legal de l’ANC, que es basa en el Dret Fonamental de Petició, reconegut per l’Estatut de Catalunya i per la Constitució Espanyola. Les signatures, acreditades pels apoderats de les Juntes Peticionals Territorials, es presentaran al Parlament de Catalunya.
Responsables de l’ANC degudament acreditats faran la comprovació de les dades personals i s’encarregaran de guardar-les en un fitxer que restarà protegit d’acord amb la llei orgànica 15/1999 per tal de poder-hi exercir, si escau, els drets de rectificació o cancel·lació. L’exercici del Dret de Petició forma part de la campanya Eines per a l’Estat, que pretén aglutinar un seguit d’accions encapçalades per l’Assemblea Nacional Catalana amb l’objectiu de conduir Catalunya cap a l’Estat propi.

El 12 de desembre, el conjunt de forces parlamentàries favorables a l'exercici del dret a decidir van presentar la doble pregunta acordada (Vol que Catalunya sigui un Estat? En cas afirmatiu, vol que sigui independent?) i van fixar la data de la consulta per al 9 de novembre del 2014. Tot i que la data és posterior a la de maig que es demana a l’escrit, l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència han valorat positivament la pregunta i la data, i treballaran pel “sí i sí”. I en previsió dels impediments que es preveu que hi haurà per part del govern central, la campanya “Signa un vot” continuarà.

ANC - BxI
Informació actualitzada el 15-12-2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.