diumenge, 15 de desembre del 2013

Comiat a Lluís Viu

OBITUARI

Aquest desembre ens ha deixat, als 87 anys, en Lluís Viu Bruch, una persona molt vinculada a les activitats culturals del poble. 

Va ser el primer ‘Lluquet’ als Pastorets de la Colònia Soldevila el 1948. El 1998 vaig tenir l’honor de poder actuar amb ell, i amb altres històrics, com en Ponsa o en Forasté, a Sant Esteve en la commemoració del cinquantenari dels Pastorets. Després hi va seguir vinculat a la nova etapa dels Pastorets de Balsareny, des del 2002 fins fa ben poc; i va estar actiu cantant a la Coral Sant Esteve fins el passat setembre. Abans, l’abril de 2013, va participar en l’obra ‘Balsareny, més de mil anys’, on vaig poder compartir un cop més escenari amb ell, com abans en muntatges com la ‘Residència Sant Esteve’ o els recitals de ‘El poema de Nadal’ de J. M. de Sagarra. També va ser un membre molt actiu de la coral de Sant Joan de les Abadesses, on vivia. 

Al seu funeral el van acompanyar els cants de la Coral, amb el ‘Parenostre’ de Llorenç Riu, les ‘Muntanyes del Canigó’ que tant li agradaven i el ‘Virolai’. Especialment commovedora va ser la interpretació de ‘Signore delle Cime’, que els seus companys cantaires li van oferir emotivament com a comiat. 

El recordarem com a l’home afable i bonhomiós que sempre va ser, alegre i de bon cor, sempre disposat a ajudar en tot allò que fes falta. El trobarem a faltar.

                                                             * * *

També ens han deixat recentment, a l’octubre, Francisco Clemente Carvajal i Bartolomé Gil Guerrero; al novembre, Carme Vendrell Vila, Lourdes Picas Torras, Josep Picas Casaldàliga i Dolors Riera Valls; i el desembre, Isabel Ramírez Borrero i Josep Ballart Franquesa. Tots mereixerien un comentari recordant el seu pas per Balsareny, sovint llarg de molts anys, en què han deixat arrels i fruits i han ajudat a configurar la nostra societat fins que la llei de vida se’ls ha endut inexorablement. Des del Sarment ens afegim al dol dels seus familiars.

R.C.

OBITUARI - DE L’11 D’OCTUBRE AL 14 DE DESEMBRE 2013

DATA                 NOMEDAT

11-10                FRANCISCO CLEMENTE CARVAJAL, 72 anys
13-10                BARTOLOME GIL GUERRERO, 95 anys
28-10                M. CARME VENDRELL VILA, 72 anys
27-11                M. LOURDES PICAS TORRAS, 90 anys
28-11                JOSEP PICAS CASALDALIGA, 87 anys
29-11                DOLORS RIERA VALLS, 86 anys
13-12                LLUIS VIU BRUCH, 87 anys
14-12                ISABEL RAMIREZ BORRERO, 74 anys              
14-12                JOSEP BALLART FRANQUESA, 78 anys                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.