divendres, 19 d’abril del 2024

Tempo: ‘KariGuri’, un viatge màgic

 
El diumenge dia 7 d’abril, prop d’un centenar d’assistents varen ser testimonis d’un nou gran espectacle que arribava de la mà del Cicle d0espectacles familiars “Tempo”.
 
Un caragol que arrossega amb calma l'inici del món; una cabana
efímera construïda per abrigar un impuls poètic; dues persones,
primavera i tardor, joventut i vellesa, rapidesa i lentitud, terra i cel... KariGuri, de la companyia Giramàgic,  és un conte Zen, un viatge en espiral amb màgia i poesia visual.
 
L’espectacle s’inspira en els haikus japonesos i fusiona màgia, titelles, màscares, clown i teatre físic per crear un paisatge oníric, sonor, visual i sense text. 

 
Joana Rhein i Miquel Crespi —artistes aventurers i inquiets, amb moltes ganes de crear i compartir— coneixen la màgia i comencen a girar en l’aventura d’explorar-ne el potencial teatral i poètic, més enllà dels seus  trucs.
 
En aquest espectacle aprofundeixen en el seu estil poètic i visual per a convidar-nos a la reflexió més íntima sobre els cicles de la vida i la natura. Molt inspirat en la filosofia Zen i la poesia dels haikus, KariGuri ens convido a viatjar per l’imaginari de sorpreses i serveix d’inspiració per a crear un univers poètic en els espectadors que els permeti transformar la vida en una autèntica obra d’art. És un treball artesanal creat  a partir de materials orgànics i reciclats, la qual cosa demostra un compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat. 

 
L’obra ha estat guardonada amb el premi “Drac d’or” al millor espectacle a la Fira de Titelles de Lleida 2023; Premi al millor espectacle a la Mostra d’Igualada 2023; i el FETEN 2023. Tot plegat fa palès que es tracta d’un més dels grans espectacles que giren a l’entorn del nostre apreciat “Tempo”.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Giramàgic 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.