dijous, 18 d’abril del 2024

Inauguració de ‘La Tempesta’, un nou espai cultural

 
 
El diumenge 7 d’abril es va inaugurar a Balsareny la llibreria, cafeteria i espai cultural “La Tempesta”, a la carretera de Moià número 3. El nom de l’establiment prové del títol del drama homònim de Shakespeare; de fet, a cada taula del local hi ha un exemplar d’aquesta obra, en anglès i traduïda a altres llengües. L’acte inaugural va estar amenitzat pels DJ locals LAVE i Morgan & Co, i hi va assistir molta gent, del poble i de fora.

 
L’objectiu del nou espai és apropar la cultura literària i artística a la gent de Balsareny, dinamitzar el talent local i convertir-se en un punt de trobada per a la comarca i la Catalunya Central. El projecte està liderat per Núria Gómez, actriu, filòloga i gestora cultural amb experiència en direcció, organització i creació d'espectacles i projectes culturals. La Núria està molt vinculada a diverses entitats locals (Geganters, Pastorets...) i forma part del grup de teatre “La Swanson”, amb Climent Ribera.

 
La llibreria, generalista, ofereix les novetats més recents, però també compta amb un fons editorial ampli i divers, amb especial atenció al llibre infantil; i la cafeteria ofereix productes locals i de proximitat. Pel que fa a l’oferta cultural, la programació de “La Tempesta” és àmplia: conferències, clubs de lectura i representacions escèniques en petit format; exposicions d’arts plàstiques, començant amb una del pintor manresà Marzo-Mart entre abril i maig; música en directe, com la del grup La Trup Duet, de Súria, per la Festa Major; i presentacions de llibres; concretament, la setmana abans de Sant Jordi,  amb títols com Marxarons, de la manresana Cristina Massanés; Sortint de la ratlla, de Joan Turu, resident a Balsareny; i Un talp als Jocs Olímpics, de Martí Gironell i la surienca Coaner Codina, amb la participació dels autors. 

 
Sempre és una bona notícia que el comerç local es reforci amb nous establiments, i per tant està molt bé que Balsareny vegi incrementada l’oferta de serveis amb una nova llibreria i una cafeteria; però sobretot ens sembla molt interesant la iniciativa de dinamització cultural, amb un ventall de propostes variat, atractiu i ambiciós. Balsareny no disposava d’un àmbit estable d’oci i cultura d’aquestes característiques, i ara en podrem gaudir: aprofitem-lo. Benvinguda, doncs, La Tempesta: felicitats i per molts anys!
 
R. Carreté
Fotos: A. Selgas 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.