dimarts, 18 d’octubre del 2022

XIV Trobada dels Amics de la Colònia Soldevila

 
 
El diumenge 25 de setembre, els Amics de la Colònia Soldevila vàrem fer la nostra tradicional trobada anual, on ens vam aplegar 33 amics. Amb aquesta ja en portem catorze, però tot just va ser la primera vegada que ens reuníem a la Colònia mateix.
 

Vàrem començar fent una visita a l’església de Sant Esteve, del segle XI però reformada després, on hi ha les cendres de mossèn Joan Bajona. En Jordi Payerols hi va llegir un fragment del llibre Història de la Rabeia i Sant Esteve, escrit pel seu sogre, Josep Forasté Roca, i publicat pel CCB l’any 1997, que narra amb molt detall la història i la vida de les fàbriques i de la gent de la Colònia Soldevila i de la Rabeya, les seves activitats culturals i socials i les vivències que van conformar la vida en aquell nucli al llarg de molts anys.  


 
Després vàrem fer una petita passejada que ens va permetre recordar temps passats. Vàrem anar a veure, al darrere de l’església, la Font dels Escolans, monument fet per en Joan Capelles, també resident de la Colònia, que fa molts anys que ja no és entre nosaltres. 







I vam continuar l’itinerari passant pel carrer Vell, el canal, la resclosa, el camp de futbol i el carrer Nou, tot plegat amb gran nostàlgia, emoció i molta pena.


 
Després de reviure els àmbits que ens evocaven tants records de la nostra infantesa, vàrem acabar la festa amb un dinar al restaurant de Gaià. L’any que ve farem la trobada a Navàs: serà el 24 de setembre.  
 
Text i fotos: Alfred Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.