dijous, 13 d’octubre del 2022

Handbol. I Torneig Juan Luis Chávez

 HANDBOL

 
El passat 17 de setembre el Club Handbol Balsareny va celebrar el I Torneig Juan Luis Chávez al Pavelló Municipal de Balsareny. Aquest nou esdeveniment va donar el relleu al ja extint Torneig de Setembre, en el qual el club presentava els seus equips per a la temporada.
 
El torneig és un gran homenatge a Juan Luis Chávez, antic president de l’entitat des del 1973 fins al 1996. Vint-i-tres anys al capdavant d’un club que, en bons i mals moments, ha sabut aguantar totes les sotragades que han passat i que a dia d’avui, més a petita escala, continua endavant.
 
La jornada va començar amb l’homenatge al gran protagonista de la tarda. Amb les grades plenes i amb exjugadors, exdirectius, antics companys i família rodejant el protagonista a peu de pista, es va llegir un escrit tot explicant la història del club i d’en Chávez, que pràcticament van agafades de la mà.
 
Una història que comença el 1968 quan un professor d’escola arribat de fora, Francisco García, va ensenyar als nens què era l’handbol. Després d’un torneig intercomarcal amb diferents escoles, joves del poble va decidir formar un equip juvenil i sènior. En Chávez va unir-se al club com a delegat ajudant en Francisco, i al deixar el club al 1973, ell mateix va assolir la presidència de la secció d’handbol del Club Natació Balsareny. Les grans temporades dels equips sènior, donant-se a conèixer a Catalunya, van obligar a separar les dues entitats, creant el que fins avui coneixem com a Club Handbol Balsareny el 1984. Passant els anys, entre ascensos i canvis generacionals (arribant a jugar les fases d’ascens a Segona Nacional) s’arriba al 1996, any en què Chávez, havent donat tot el que tenia per donar i després de molts anys al capdavant del club, decideix donar el relleu a Francesc González.

 
Després d’un repàs a la vida del club, es va entregar un record a Chávez. Un gran quadre ple de diferents fotografies d’equips de totes les èpoques de l’entitat, i en el qual tots els acompanyants van voler donar una ullada per buscar la seva versió rejovenida. Entre abraçades, llàgrimes, paraules i recordant els que ja no hi són, l’homenatge va arribar a la fi, donant pas a la presentació dels equips. 

 
L’equip benjamí, compost per Adrià Cuello Lupión, Unai González Boltor, Marc Marsinyach Barriga, Marc Rabaneda Guirado (tots quatre prebenjamins), Marc Conesa Estruel, Maria Vilanova Rovira, Eric Fernández López, Samuel Viñals Barrera i Elias Lagriba Soler, va ser el primer en ser presentat, amb els seus entrenadors Paula Hernández Galera, Adrià Hernández Galera i Dani Reina Galera.



El següent i últim equip va ser l’infantil femení, format per Natàlia Lorente Álvarez, Clàudia Aznar Mas, Maria Doncel Bautista, Aruna Conesa Estruel, Lia Obiols Castillo, Lola Retabé Ribera, Patricia Bertran Ruiz, Claudia Chiriaco Boix, Aina Rabaneda Guirado, Zahira Muñoz Piedra, Xenia Payarols Mors, Gina Chiriaco Boix i Arianne Borau Ruiz, entrenades per Rafa Andreu Mora, Francisco Boltor Cabuchola i Júlia Hernando Izquierdo. 

 
Tot seguit, el benjamí mixt va estrenar-se en un partit contra l’Handbol Santpedor, un equip més gran i amb més experiència, on van caure derrotats per un total de 4-12. Si bé és cert que encara són novells en l’handbol, van demostrar una gran millora pel poc temps d’entrenaments que porten. Els seguirem de ben a prop.

 
Al finalitzar els petits, va iniciar-se el triangular de la categoria infantil femení. Les nostres noies van començar jugant contra el Club Handbol Vic, equip amb qui es retrobaran a la lliga, en un partit molt igualat que finalment es van acabar emportant les de casa per tres gols de diferència (12-9). El segon partit entre el Vic i el Club Handbol Vilanova i la Geltrú es va decidir ràpidament i va acabar amb victòria clara per les d’Osona per 7-17. L’últim partit entre l’Handbol Balsareny i el Club Handbol Vilanova i la Geltrú va ser una demostració física i de caràcter de les nostres noies, on les vilanovines no van ser capaces de seguir el ritme que imposaven les balsarenyenques. Finalment, el partit va finalitzar en un 16-6 a favor de les locals. 

 
Un cop tots els partits van haver acabat es va continuar amb l’entrega de trofeus. Amb els petits del club se’ls hi va donar el trofeu de subcampió, mentre el Santpedor es va alçar com a campió de la categoria benjamí. En la categoria infantil femenina, la tercera posició va ser pel Club Handbol Vilanova i la Geltrú, seguits del Club Handbol Vic en segon lloc. Les noies de l’Handbol Balsareny, després de guanyar els dos partits, van rebre el trofeu per proclamar-se campiones de la primera edició del Torneig Juan Luis Chávez.
 
Durant la jornada no va faltar el servei de bar a càrrec del club, ni la ja mítica botifarrada acompanyada de música. I es que durant tota la tarda no es va parar ni un moment. Amb l’ajuda de pares, familiars, amics i membres del club es va poder gaudir d’una gran festa, la qual esperem que es repeteixi cada any al inici de la temporada.
 
Moltes gràcies a tots aquells que desinteressadament veu donar un cop de mà en l’organització i realització del torneig, igual que a totes aquelles persones que es van arribar fins al pavelló, van seure a la grada i van gaudir de l’handbol i de les nostres jugadores i jugadors. 
 
Us esperem l’any que ve al II Torneig Juan Luis Chávez.
 
Text: Club Handbol Balsareny
Fotos: Jordi Sarri 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.