dilluns, 17 d’octubre del 2022

Tempo: ‘Safari’

 
Quatre mesos després de la darrera edició del Cicle d'espectacles familiars Tempo, Balsareny s'hi torna a retrobar, el passat dia 9 d'octubre, amb l'espectacle Safari de la Companyia de Comediants La Baldufa. Val a dir que el mes passat es tenia previst reprendre'l amb l'espectacle Welcome to my head, però és va suspendre per motius de salut de l'artista.

 
Safari ens apropa a dos protagonistes: Pinyot i Carabassot, dos personatges que ens expliquen el conflicte en què s'han vist immersos a la sabana, on s'han desplaçat després d'haver rebut la notícia que els advertia de la misteriosa desaparició del lleó. En la seva tasca de recerca interpel·len la girafa, el mico, l'elefant, el cocodril… i en plena aventura, topen amb el lleó, capcot i meditabund, que no sap rugir.

 
Amb la voluntat ferma de resoldre el cas i donar-li un cop de mà, els intrèpids investigadors de La Baldufa miraran d'esbrinar quins són els motius d'aquest pesar. Per què el cocodril s'obstina a ultratjar el lleó? Per què la resta d'animals també s'entesta a importunar-lo? Què caldrà fer perquè el rei de la sabana s'encoratgi?

 
Safari ens parla del bullying; els espectadors poden entendre les seves amenaces a partir del comportament del cocodril i el lleó, i també del de la girafa, el mico i l’elefant. La preocupació d’en Pinyot i en Carabassot, els dos actors i titellaires de dalt de l'escenari, és similar a la dels pares, mares i mestres, ja que els infants també poden ser ferotges i cruels amb els companys, com és en aquesta obra el cocodril amb el lleó. En canvi, és té el convenciment que, per mitjà de l’educació i el treball, es poden potenciar actituds i comportaments positius amb una convivència dolça i tranquil·la.


 
I així ens ho explica la Companyia de Comediants La Baldufa, amb una excel·lent i espectacular posada en escena, en la qual amb pocs elements són capaços de construir mons i escenaris molt diferents.
 
Jordi Vilanova
Fotos: La Baldufa

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.