dimarts, 18 d’octubre del 2022

L’Institut Escola Guillem de Balsareny demana millores al pati

 
 
Després que, el passat estiu es varen fer unes reformes al pati de l’Institut Escola Guillem de Balsareny —que a parer de tota la comunitat educativa han estat insuficients, han arribat tard i han quedat molt per sota de les expectatives generades pel projecte inicial—, l’equip docent del centre va presentar un projecte de millora a la convocatòria de pressupostos participatius de l’Ajuntament.

 
Aquesta convocatòria es va obrir al mes d’agost i s’hi van aprovar deu propostes per ser sotmeses a votació popular, entre les quals no hi havia el projecte de l’institut escola, que no s’ha acceptat, segons sembla, per raons tècniques. Aquest mes d’octubre s’han publicat els resultats de la votació, segons els quals, amb un pressupost total de 50.000 €, s’han seleccionat els tres projectes més votats que, per aquest ordre, són: marcador-panell informatiu al camp de futbol, amb un pressupost de 15.000 €; material sensorial als parcs infantils, amb 20.000 €; i rocòdrom, amb 15.000 €.

 
El projecte de millora del pati de l’escola té un pressupost de 8.825 € i defensa la necessitat de tenir un espai accessible, divers i per als gustos de tothom. Contempla sis actuacions distribuïdes en tot el recinte del pati: una cuineta, un sorral, una torre d’escalada, un circuit d’equilibri, bancs i taules de fusta i jardineres. Amb això es pretén que el pati sigui un lloc més per a l’educació dels alumnes, d’acord amb els nous mètodes d’ensenyament del segle XXI, que s’estan implantant a tot Catalunya. L’ensenyament no només es fa a les aules habituals, sinó també en altres espais, com el pati, l’entorn natural, etc. Per això, aquest projecte vol millorar les propostes de joc i d’aprenentatge dels alumnes amb un bon disseny del pati, i també millorar-ne l’accessibilitat.


 
Davant la negativa de l’Ajuntament a acceptar la proposta, l’AMPA ha dit que presentarà una instància al consistori demanant que es reconsideri la situació i es porti a terme la proposta elaborada per l’equip docent sobre millora del pati. També es demana solucionar amb certa urgència els problemes d’accessibilitat (la construcció d’una rampa que donaria accés des de l’edifici d’Educació Infantil cap a l’edifici de Primària i ESO, salvar l’obstacle de l’esglaó de la porta del porxo i l’entrada a l’edifici principal); netejar la part posterior del pati i reparar la porta de l’entrada principal (aquesta darrera necessitat coincideix amb el fet que, fa uns dies, una família de porcs senglars van entrar al recinte escolar durant l’horari de menjador).
 

A més d’aquesta sol·licitud, darrerament l’AMPA ha fet una campanya de recollida de signatures que donin suport a la seva petició. La signatura estava oberta a tothom i es podia fer personalment a les hores d’entrada i sortida dels alumnes, a la porta del mig del pati. També hi ha hagut gent que, desinteressadament, ha agafat un full, o l’ha imprès des de casa, i ha recollit signatures de gent del seu entorn per després fer-les arribar a l’escola. La campanya ha tingut una bona acollida, però a l’hora de tancar aquesta edició en paper de Sarment, no hem pogut saber encara el nombre de signatures recollides, donat que el termini, que en principi era només del 3 al 7 d’octubre, s’ha ampliat fins al dia 21 del mateix mes. Ho publicarem aquí 
més endavant, si és possible.



Per altra banda, segons el diari Regió7, fonts del consistori balsarenyenc asseguren que qualsevol proposta que sigui una millora pel municipi sempre serà benvinguda, que la seva voluntat és que l’institut-escola estigui bé i que l’AMPA té les portes obertes al diàleg.
 


Doncs esperem que, tractant-se d’un afer tan important com l’educació, i que afecta tanta gent del poble, per no dir a tothom d’alguna manera o altra, tenint en compte que els joves són el futur de la població, hi hagi una bona entesa entre tots i, gairebé per sentit comú i perquè el pressupost no és pas tan elevat, aquestes reformes es facin ben aviat. 

Text: Isidre Prat Obradors / Fotos: Jordi Vilanova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.