dijous, 8 de setembre del 2022

Gràcies, Pep!

 ‘Gràcies, Pep!’ - Jubilació del Dr. Cañellas

 
El dilluns 25 de juliol, el metge de capçalera Dr. Josep Cañellas Isern es va jubilar després de 39 anys de servei a Balsareny, on va arribar el 1983. Sense desmerèixer la bona feina de tots els altres metges que al llarg del temps han atès els malalts del nostre poble, és un fet que en Pep Cañellas es va guanyar de seguida l’estima dels seus pacients, i del poble en general, per la seva implicació en les activitats de moltes entitats locals, pel seu tarannà empàtic i proper a les persones i per les seves nombroses conferències sobre qüestions de salut i medicina preventiva. Un afecte popular que s’ha posat de manifest en més d’una ocasió (vegeu, entre altres, el Sarment de març, abril i juliol de 2015).
 
Així, el mateix dia 25, a les 3 de la tarda (tocades, com coneixent-lo era d’era esperar), quan va plegar per última vegada del consultori, ja es va trobar amb una cinquantena de persones que l’esperaven per aplaudir-lo i expressar-li la seva simpatia. Ell no s’ho esperava i va haver de sobreposar-se a l’emoció per saludar i adreçar unes paraules a cada un dels presents.
 
Sí que sabia, perquè s’havien penjat cartells pel poble, que se li preparava una festa popular d’homenatge per al divendres següent, 29 de juliol, però en desconeixia del tot els detalls. I així devia quedar bocabadat quan va anar a la plaça de la Mel a les 8 del vespre i es va trobar que s’hi havien congregat més de 400 persones. L’organització va anar a càrrec d’un grup encapçalat per la Montse Soler i la Montse Piedra, amb la cooperació necessària de la Mar Martí, l’esposa del Pep, i molta més gent que s’hi va col·laborar, i que ja ens disculparan que no els esmentem nominalment.
 
L’acte el van presentar la Montse Soler i la Gemma Font, amb l’Anna Obradors i el Marc Vilardell. En Marc es va encarregar també del muntatge dels vídeos, i en Tomàs Merinero, tots dos de Ràdio Balsareny, van tenir cura de la megafonia i de la música. Hi van ballar els Bastoners de Balsareny, els Geganters i Grallers de Balsareny, la colla de Geganters i Grallers Els K+Sonen de Balsareny i la colla Peta Fluix; i també una neta del Pep, l’Èlia, que li va oferir una peça de gimnàstica rítmica. En Jordi Vilanova va actuar interpretant diversos acudits de l’Eugenio, i els rapsodes els Pastorets de Balsareny van llegir un poema dedicat al Pep, imprès en format de punt de llibre per repartir a tothom.
 
Un moment especialment emotiu per a l’homenatjat va ser quan li van fer lliurament d’un gruixut volum enquadernat amb els comentaris escrits de totes les persones que li van voler adreçar unes paraules d’agraïment. Els fulls s’havien repartit per diferents botigues del poble i tothom qui va voler hi va escriure uns mots. En Pep ho va agrair dient que “això sol ja justifica tots aquests anys de treball”. També es van passar molts vídeos breus de persones o entitats que parlaven d’ell; hi havia des de metges, infermeres i personal sanitari fins a companys d’excursions i muntanyisme, avis, pacients i amics. Hi destacaríem el del grup La Il·lusió i el del grup de cant del Casino, amb una cançó dedicada a ell; el CCB hi va participar amb un muntatge de portades de Sarment. Finalment, en Pep va saber que moltes entitats locals o membres de les juntes a títol personal, l’obsequiaven amb un nan o capgròs amb la seva imatge, que    actualment està en procés de construcció i que s’estrenarà més endavant, cosa que sens dubte serà motiu per muntar una altra festa. L’acte va continuar amb un sopar de germanor per a tothom qui va voler: es podia comprar en unes parades proveïdes per la Cansaladeria Carmelo, Les Carmanyoles i la Pastisseria Bonals. En acabat hi va haver un ball en què totes les noies que s’hi van apuntar van poder ballar amb el Pep, per acabar amb un fi de festa on va ballar tothom qui va voler.
 
En l’acte hi van col·laborar, a més de les entitats ja esmentades, el Centre Excursionista, el Club Ciclista, els Pastorets, el Casal de la gent gran, la Festa dels Traginers, el Cercle Cultural de Balsareny, la Parròquia, la Comissió de Reis, la Garsa, l’Agrupació Artística de Balsareny, el Casal Verge de Montserrat, Càritas, la junta local de Lluita contra el Càncer, el Centre Instructiu i Recreatiu, les ADF, Ràdio Balsareny i l’Ajuntament de Balsareny. Agraïments especials a la Imma Franch pel disseny dels fulls d’adhesió; al Txus Garcia pel disseny del cartell; a la Impremta Orriols per imprimir cartell, fulls i punt de llibre; al Jordi Sarri, per enregistrar l’acte; i a l’Alfred Selgas pel reportatge fotogràfic; i als establiments que van recollir les signatures: llibreria Els Colors, Carme Galera, Sandra DecoArt, estanc Casaldàliga, Forn de Cabrianes, Bon Àrea, Gimnàs 02, i també Cansaladeria Carmelo, Pastisseria Bonals i Les Carmanyoles, els tres establiments que proveïen menjar i beure. I disculpeu de nou si ens hem deixat algú, en la llarga llista de gratituds.
 
Va ser un acte molt lluït, participat i emotiu, que va deixar un bon record a tothom qui hi va poder ser. Felicitem els organitzadors i  tots els col·laboradors per la feinada que hi van tenir, compensada per l’èxit d’assistència de tanta gent que s’hi va voler afegir al crit de: “Gràcies, Pep!”.
 
Sarment
Fotos: Alfred Selgas
 
Fotos del dia 25 de juliol












Fotos del dia 29 de juliol 





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.