dimarts, 14 de setembre del 2021

Imatges de Balsareny


Encetem una nova temporada d’aquesta revista amb una nova fotografia per endevinar. La inscripció que hi ha al peu de l’escultura que veieu diu: “La verdadera justícia és la de Déu i mai la dels homes”. On es troba aquesta escultura del terme municipal de Balsareny? 

Text i foto: Isidre Prat  

Resposta a Imatges de Balsareny

L’escultura es troba al sud del Collet del Nado, a uns 200 metres d’aquesta casa. Està situada dalt de la carena de Serra Mitjana, la qual separa la petita vall on hi ha el Collet del Nado de la vall per on passa la carretera de Súria. Darrera de la creu es veu una mica la masia.

L’escultura està feta amb 5 blocs de pedra, cada cop de menys volum des de la base en amunt, amb una creu de metall al capdamunt. Cada bloc conté diversos tipus de pedres naturals cimentades, majoritàriament de l’anomenada pedra sorrenca o gres. Desconeixem l’autoria i la data de la seva construcció. Probablement la vagin fer alguns dels que han residit en aquesta casa, documentada el 1730 i habitada fins a l’actualitat.

Per arribar-hi, pel camí més pràctic, heu de marxar per la carretera de Balsareny a Súria i, al cap de 1,2 km, agafar el camí de la dreta arran de la Residència Canina Els Tres Pins, travessar el torrent de la Teuleria i seguir recte (sense agafar cap trencant, ni a dreta ni a esquerra) fins arribar a una forta pujada d’uns 200 metres, que us portarà dalt la carena, on trobareu l’escultura i, a l’altra banda, el Collet del Nado.  S’hi pot anar totalment a peu o amb cotxe. També s’hi pot accedir per diverses desviacions a la dreta de la pista ampla que va de Sobirana cap al Mujal, però per la primera opció és més a prop, a només 2 km del nucli urbà.

Isidre Prat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.