dimarts, 28 de setembre del 2021

Festa dels 40 anys de l’ACPC


El diumenge 26 de setembre de 2021, una representació del Sarment va estar present al Gran Teatre del Liceu en la festa del 40è aniversari l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Hi van assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El president de la Generalitat va destacar que “per tenir una Catalunya sencera és indispensable que tothom tingui veu”; mentre que la presidenta del Parlament va recordar que “la premsa comarcal té un paper cabdal per al foment, l’ús i la normalització de la nostra llengua”. El president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, va assenyalar que “tenim 150 capçaleres, 765.000 lectors i donem feina a mil famílies”. El conductor de l’acte va ser l’actor Quim Masferrer, que amb el seu humor desenfadat va animar l’esdeveniment. La part  musical va anar a càrrec dels cantants Roger Mas i Marina Jacobs.
 
Es va fer un reconeixement als set presidents que han estat al front de l’ACPC al llarg d’aquests 40 anys: Josep Masoliver, Josep Maria Rierola, Jordi Vallmajó, Ricard Rafecas, Antoni Garrido, Estanis Alcover i Carles Ayats. I es va lliurar el 1r Premi d’Honor de la Premsa Comarcal, que reconeix la tasca dels professionals més destacats vinculats a la premsa comarcal; el guardonat va ser el prestigiós periodista Ramon Besa i Camprubí. Aquest va dir: “No conec un periodisme millor que el de la premsa comarcal, perquè sempre s’ha de donar la cara; allà no funcionen les fake news i, a més, has d’escriure per a tothom”. 

Estem contents de formar part, modestament, d’aquest col·lectiu tan necessari en un món on cada vegada és més difícil poder-se refiar de l’allau de pretesa informació que ens abassega des de múltiples i diversos canals amb un ventall de credibilitat, en força casos, més que dubtosa.
 
Sarment
Fotos: Alfred Selgas / ACPC












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.