dimarts, 28 de setembre del 2021

Inauguració de l'Institut Escola Guillem de Balsareny


Enguany el curs escolar a Catalunya va començar dilluns dia 13 de setembre, i a Balsareny s'iniciava, a part d'un nou curs escolar, un nou cicle. S’inaugurava l'Institut Escola Guillem de Balsareny, el qual, per primera vegada, impartia el primer curs d'ESO, amb 27 alumnes —i 3 professors més al seu equip—, i cada any incrementarà dos nous professors, fins a completar el quart d'ESO, el curs 2024-2025.

A les 9 del matí, el primer dia del curs escolar 2021-2022, tot l'alumnat, tret dels de P3, que el primer dia entren a les 10, formaven en els diferents espais del patí, les respectives files prèvies als accessos a les aules. Abans d'entrar, però, les diferents formacions es van dirigir a la pista de bàsquet i van anar seient per grups.

Allí el director del centre, Joan Emili Sorroche, va tenir unes paraules de benvinguda per a tots els alumnes, i va aprofitar per agrair el treball que l'Ajuntament, l'escola i l'AMPA havien dut a terme, primer en demanar al Departament d'Educació que el centre de Balsareny fos convertit en institut escola, i una vegada acceptat, convertint-l’hi.

En Sorroche qualificà aquesta fita de molt positiva per al centre, ja que li permet seguir participant en l'ensenyament dels alumnes que han vist créixer fins que aquests tenen 16 anys. I de retruc, per al poble, perquè així els joves no s'han de desplaçar a pobles veïns per a rebre l'ensenyament secundari obligatori, ni tampoc les seves famílies, les quals poden seguir fent i donant vida a Balsareny.

La direcció es va mostrar més que satisfeta de tot el claustre de professors i de l'equip directiu, els quals, va subratllar, s'hi han implicat moltíssim, i els va agrair el treball que hi dediquen. També va fer-ho a les famílies i als alumnes, que percep que han vist amb molts bons ulls els canvis que s'han realitzat el centre, cosa que, va dir, és d'agrair.

En un gest simbòlic i ple de valor, representants de les parts que han fet del Guillem de Balsareny el nou Institut Escola (l'alcaldessa de Balsareny, Noèlia Ramírez; el president del AMPA, Ferran Gallego; l'inspector del Departament, Josep Roca; la professora Maria Abadal, representant del Claustre; i les alumnes Alejandra Casas, de P4, i Noa Sánchez, de 1er d'ESO —respectivament les alumnes de menor i major edat del centre a l'hora de la inauguració, en representació de tot l’alumnat) van tallar la cinta inaugural, donant pas al nou Institut Escola Guillem de Balsareny.

Amb aquesta inauguració, Balsareny és un dels dotze instituts escola que aquest curs comencen en diferents municipis de Catalunya, juntament amb instituts de Barcelona (4), Breda, Olivella, el Perelló, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, el Masnou i Premià de Dalt. La majoria dels instituts escola, 68 dels 97 que hi ha a Catalunya, s’han creat des del curs 2019-2020. Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l'escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita la unitat pedagògica entre etapes i també el pas de la primària a l'ESO, i millora la convivència de l'alumnat, entre altres aspectes.

L’enhorabona a tots els que ho heu fet possible!

Sarment
Fotos: Institut Escola Guillem de Balsareny











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.