dimarts, 16 de març del 2021

La veu del campanar

LA VEU DEL CAMPANAR


HORARIS DE SETMANA SANTA
 
Parròquia de Santa Maria de Balsareny
 
Diumenge de Rams, dia 28: a les 12 h. Benedicció dels Rams a la Pl. de l’Església.
 
Dijous Sant, 1 d’abril: Missa del Sant Sopar a 2/4 de 9 del vespre (20:30 h).
 
Divendres Sant, 2 d’abril: A les 5 tarda, celebració de la Passió del Senyor; a les 8 del vespre, Viacrucis.
 
Dissabte Sant, 3 d’abril: Vetlla Pasqual a les 9 del vespre.
 
Diumenge de Pasqua, 4 d’abril: Eucaristia a les 12 h.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla

 
CAL RECUPERAR L’ACCIÓ ÈTICA
 
La primera constatació que em crida fortament l’atenció és que els autors importants que pensen la nostra realitat es tornen a atrevir a parlar del “conreu de l’ànima”. Després d’anys i més anys de superexaltació del jo com a instància única a tenir en compte. Després d’anys i més anys i de propagar com a pensament únic l’absolut del plaer que ens ha conduït al nihilisme i a l’hedonisme actuals, sembla que una perspectiva nova s’imposa: cal recuperar, i fer-ho d’una manera immediata, la referència a la veritat, la bellesa i la bondat per tal de trobar accions que obrin espais per a l’autèntica llibertat, la justícia i la pau. D’altra manera, ja no hi serem a temps.

No és cert que l’egoisme hagi de ser l’únic valor de les nostres societats. No és cert que sols el plaer sigui la finalitat per la qual hem vingut al món. No és cert que tot es resolgui en el consumisme i en la recerca del propi benestar. Hi ha una veritat més enllà del meu jo que he fer meva i he d’aprendre a contemplar. Que no depèn del meu propi gust ni de les conveniències del grup social del qual formo part. Perquè només hi ha una veritat que transforma la realitat: aquella que crea bellesa i suscita bondat.

La bondat és bellesa, perquè obri un espai on floreixi el rostre de l’altre, tal com és i no tal com a mi m’agradaria que fora. I perquè suscita la voluntat que almanco la felicitat de l’altre sigui tan important per a mi com ho és la meva pròpia. Les situacions de crisi provoquen sempre el doble efecte de suscitar accions admirables de canvi, de lluita per un món millor, ajuden a purificar l’aire. Però, al mateix temps, engendren violència: la de tots aquells que culpen de la seva frustració i incapacitat algú dels qui tenen més a prop. En aquest sentit, és urgent una crida a tots els homes i dones de bona voluntat a la lucidesa, a l’acció que cerca retrobar allò que ens fa persones i sobretot germans. Cal recuperar l’acció ètica.
 
Teodor Suau
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.