dimecres, 27 de maig del 2020

La veu del campanar

LA VEU DEL CAMPANAR




Tot recordant Mossèn Joan
Mossèn Joan Bajona i Pintó va néixer a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) el 16 de setembre de 1932, fill de Valentí, paleta de professió i de la Maria de cal Venturais. Fou el petit de tres germans: mossèn Francesc, capellà, i la Joaquima, casada amb el Lluís, pares de 6 fills i avis de molts néts.
De petit va anar al Seminari de Solsona a fer estudis eclesiàstics. El dia 17 de juliol de 1955, a Vilanova de Bellpuig, l’aleshores bisbe de Solsona, Vicente Enrique Tarancón, va ordenar-lo de capellà, amb una colla de companys de curs. Aquell mateix any va ser destinat com a vicari a Navàs, iniciant una col·laboració amb l’Escola Professional que perduraria fins a les primeries dels vuitanta.
L’any 1961 va ser nomenat capellà de la colònia Soldevila, on va romandre fins l’any 1978, en què va ser nomenat rector de Balsareny fins l’any 1990. Fou Arxiprest des de l’any 1979 al 1982.
 Va continuar a Balsareny fins el dia 15 d’abril d’enguany, quan ens va deixar per anar a la casa del Pare, portant tres anys residint al Casal Verge de Montserrat. El dia 9 de desembre de 2011 fou nomenat fill adoptiu de Balsareny. Descansi en pau!
Tenim previst, si no hi ha cap novetat important, celebrar el funeral per ell aquí a Balsareny el dia 24 de juny, festa de Sant Joan, a les 6 de la tarda.


AGENDA PASTORAL Juny 2020
Diumenge, dia 7: “La veu del campanar” per Ràdio Balsareny. De les 10 a les 10,15 del matí.
Dimecres, dia 24: Funeral de Mn. Joan Bajona Pintó a les 6 de la tarda a Balsareny.
Nota: Pot haver-hi algun canvi per causa de força major.
Mn. Antoni Bonet i Trilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.