dimecres, 27 de maig del 2020

Biblioteca confinada



Propera reobertura de la Biblioteca

Des de l’Ajuntament de Balsareny i la Diputació de Barcelona s’està treballant conjuntament per la reobertura del servei de Biblioteca, garantint  les condicions d’higiene i disposant de tots els protocols necessaris. Iniciarem la reobertura amb serveis presencials bàsics (retorn i préstecs de llibres) que anirem ampliant de mica en mica.

Així doncs, com que sembla que ben aviat podrem veure’ns de nou a la biblioteca, t’expliquem algunes mesures perquè tot et sigui més còmode.

Rebràs un avís de la biblioteca quan tornem a obrir.

En una primera fase només podràs agafar en préstec documents i retornar-los.

Com que no podràs consultar els documents a la biblioteca, et recomanem que ens els  demanis prèviament per correu electrònic (b.balsareny@diba.cat) i a través de les xarxes socials de la Biblioteca (Facebook i Twitter). Quan els tinguem a punt t’avisarem per recollir-los.

Un cop oberta la Biblioteca, també podràs fer les comandes per telèfon (938 396 260).

No podràs utilitzar la biblioteca per a la consulta ni per a l’estudi.

Així mateix, per facilitar tots els tràmits, hem allargat els terminis per retornar els préstecs vigents fins al 31 de juliol i per recollir les reserves pendents fins al 23 de juliol.

Quan obrim i durant la Fase 1 del desconfinament, us atendrem d’un a un just a l’entrada de la Biblioteca.

Per a la seguretat de tots, et preguem que vinguis a la biblioteca amb mascareta.


Activitats virtuals de la Biblioteca confinada

Durant aquests dies de confinament, la Biblioteca ha estat molt activa a les xarxes socials i ha participat en projectes duts a terme conjuntament amb les Biblioteques del Bages, Berguedà i Moianès.
Us animem a seguir-nos a través de les nostres xarxes socials Facebook i Twitter (@bibliotecaperecasaldaliga.balsareny) i properament a Instagram (@bibliotecabalsareny)


Concurs de Sant Marc confinat

La Biblioteca ha participat com a jurat en el Concurs literari de Sant Marc 2020 que s’ha adaptat a les nova situació viscuda pel coronavirus. Malgrat això, hi ha hagut molta participació en forma de dibuixos, rodolins, poesia i microrelats.

El veredicte dels guanyadors, llegit pel personal de la Biblioteca, el podeu consultar al canal de Youtube de l’Ajuntament:  (https://youtu.be/Y0HZ3uygPLw).


Sant Jordi confinat a l’Escola Guillem de Balsareny

La Biblioteca ha participat en la iniciativa oberta de recomanacions i narracions de contes promoguda per l’Escola per celebrar Sant Jordi. La nostra participació ha estat la narració del conte ‘Siete ratones ciegos’ d'Ed Young. El podeu veure aquí: https://youtu.be/Dwf3-N-E5vI 


Club de lectura i Jenn Díaz

El Club de lectura de novel·la de la nostra Biblioteca tenia prevista una tertúlia literària amb Jenn Díaz per comentar el seu llibre 'Mare i filla', emmarcada dins del programa “Lletres en Viu” de la Institució Lletres Catalanes. El covid-19 no ho va permetre; però, en espera de trobar-nos presencialment més endavant, la Jenn ens ha fet arribar una presentació en un minut. La podeu consultar a les xarxes socials de la Biblioteca  o al canal de Youtube de la Institució de les Lletres Catalanes (https://youtu.be/yMGqV0UYSaQ)


Revetlla de Sant Jordi

Per celebrar el Sant Jordi confinat, les biblioteques del Bages, Berguedà i Moianès vam preparar un conte explicat a través de les portades dels contes que teníem a casa. En el conte van intentar destacar els valors de tot allò que habitualment difonen, com ara els d’un patrimoni tan essencial com són els llibres i la literatura. Si el voleu veure, ho trobareu a les nostres xarxes socials i també en aquest canal de youtube:


Celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

La Biblioteca Pere Casaldàliga es va sumar a la iniciativa del Clijcat (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil) per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que és el 2 d’abril, coincidint amb el naixement de Hans Christian Andersen.
A través de les xarxes socials vam animar els lectors infantils a compartir el conte o llibre que s’estaven llegint, o bé un que volguessin recomanar. Vam tenir una bona participació i vam aprofitar per fer-ne un vídeo. Aquest vídeo està disponible a les xarxes socials de la Biblioteca: 
https://www.facebook.com/bibliotecaperecasaldaliga.balsareny/videos/685079585594553/
Va quedar molt xulo! Mireu-lo, que hi trobareu cares conegudes. 



Exposició virtual Verstialitats

Les biblioteques del Bages-Berguedà-Moianès, per commemorar els 50 anys de la mort de Josep Carner i celebrar el Dia Mundial de la Poesia, vam preparar una exposició virtual que combina poesies de diversos bestiaris per a infants i muntatges fotogràfics elaborats per les biblioteques i basats en les imatges del llibre "Retratos animales" de Yago Partal (Libros del Zorro rojo, 2019).
L’exposició es pot veure en el seu conjunt, aquí: http://bit.ly/VerstialitatS .
I si seguiu l'etiqueta #verstialitats podreu veureu els muntatges fotogràfics que ha realitzat cada biblioteca i gaudir del poema que l'acompanya. La Biblioteca de Balsareny va fer el muntatge del cèrvol i també el del rinoceront. Són aquests:





Recomanacions de lectura i informacions d’interès del món de la cultura i de la lectura

Setmanalment la Biblioteca publica a les xarxes socials tot un seguit d’informacions per tal de donar a conèixer un ampli ventall de recursos informatius i de lleure que són gratuïts. També fem recomanacions de llibres, pel·lícules i revistes accessibles des de la plataforma de préstec de llibres digitals #eBbilio.

Una de les recomanacions que us hem fet arribar i que també us la volem recomanar per aquesta via és la Trilogia de Holt, de Kent Haruf (‘Cançó de la Plana’, ‘Capvespre’ i ‘Benedicció’ ).

A les tres novel·les d’aquesta trilogia, Kent Haruf explora les relacions humanes d’una petita comunitat de Colorado. El temps de l’acció és un present molt proper, tot i que sovint se’ns oblida: podria haver estat ahir, abans-d’ahir o demà passat, el que s’explica. El viatge narratiu que es proposa s’adequa a les tres etapes de la vida: naixement/joventut, maduresa i vellesa.

Haruf  és un virtuós de l’emoció continguda i fa que t’estimis els personatges, que tinguis ganes de retrobar-te’ls. Amb un llenguatge aparentment senzill, ens presenta els seus conflictes on apareixen temes com  la soledat, l’abandonament, els abusos..., sense melodrama.


Text i fotos: Ana M. Pérez Hidalgo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.