divendres, 8 de maig del 2020

Íngrid Ruiz, auxiliar d’Administració de l’Ajuntament de Balsareny

ENTREVISTA




L’aire d’aquesta finestra oberta d’un abril primaveral ens dona l’oportunitat de conèixer una nova funcionària, de la primera entitat balsarenyenca, barcelonina de naixement i avui veïna bagenca.

Íngrid Ruiz Tiñena, nascuda a Barcelona el 19 de desembre de 1974, és Llicenciada en Filologia per la Universitat de Barcelona. Actualment estudia Dret, a distància, a través de la UNED, i ocupa plaça d’auxiliar administrativa adscrita a l’Àrea de Secretaria-Administració de l’Ajuntament de Balsareny.
Pel que fa als seus hobbies, referent a la lectura ens comenta que li agrada força. Ha hagut de llegir molt i molt quan estudiava Filologia, ja que es va especialitzar en Literatura, tot i que ara s’ha centrat en els manuals de Dret. I pel que fa a viatjar, l’entusiasma. “Tenim un patrimoni immillorable a Europa i amb prou feines el coneixem. Tot i que també ho passo molt bé voltant i fent esmorzars de forquilla pel Berguedà, el Pirineu, per la Segarra... Viure al Bages permet arribar a la majoria de zones de Catalunya en poc més d’una hora. Espero poder tornar-hi ben aviat, tan bon punt podrem tornar a fer vida normal”. També ens comenta que a casa seva són molt aficionats a la fotografia i a les passejades. Els agrada la muntanya, però també posar-se al dia en estrenes de cinema. Tenen dues gates i els agrada estar per elles, ja que són part de la família i mereixen temps.

— Com va anar, això de venir a treballar a Balsareny?

— He estat Secretària de Direcció en diferents sectors durant gairebé vint anys. Feia més de nou anys que treballava en una empresa del Baix Llobregat i fa uns mesos vaig decidir fer un canvi i provar de trobar feina d’un altre tipus i més a prop de casa. Vaig veure que hi havia bastanta oferta de places a l’Administració local del Bages i em vaig anar inscrivint a les convocatòries d’oposicions que sorgien.

— Coneixíeu per alguna circumstància ja Balsareny?

— El meu pare és fill de Cercs. Quan era petita, pujàvem de Barcelona a visitar la família a Berga; recordo haver vist les curses d’animals de la Festa dels Traginers. Més recentment, arran de traslladar-nos a viure al Bages amb el meu marit, hem tornat a venir a la cercavila de la Festa i hem visitat el Castell amb la visita teatralitzada que es fa un cop al mes. Ens va agradar moltíssim! Balsareny és un poble tranquil i acollidor que fa honor al seu renom de municipi amb tradició.

— Entre nosaltres, quina feina hi feu a l’Ajuntament?

— Ocupo plaça d’auxiliar administrativa a l’Àrea de Secretaria-Administració tramitant les subvencions que l’Ajuntament demana cada any a les diferents administracions públiques (Generalitat, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal...) per mirar d’aconseguir tants recursos materials i ajudes com sigui possible. També porto la gestió administrativa de les assegurances i de la Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament. Arran de la crisi del COVID-19, però, moltes de les tasques de tothom han quedat afectades a l’emergència sanitària.

— Heu treballat en altres Ajuntaments fent aquesta feina?

— A Atenció al Ciutadà; precisament l’any passat vaig estar treballant a l’Ajuntament de Cardona en aquest àmbit fins just abans de fer l’examen d’oposició a Balsareny. Hi vaig aprendre molt. Els estic molt agraïda per l’acollida i per tot el que em van aportar. La resta són tasques noves per a mi, tot i que sempre acaben circumscrites a procediments administratius comuns, o bé havia gestionat responsabilitats similars a les empreses on he treballat.

— Teniu antecedents que haguessin fet aquest tipus de feina o una altra en un Ajuntament?

— Un tiet del meu marit és funcionari de l’Ajuntament de Barcelona i durant molts anys ha treballat a l’OAC d’allà. Ara és a l’Arxiu Municipal. A banda d’ell, a la família hi trobem un artesà del vidre i un del vímet, botiguers, un carreter, una infermera, un directiu d’empresa, un mecànic, una comptable, una professora, un miner... De tot.

— Com ha estat l’acollida social i laboral amb els companys i companyes?

— Poder treballar en un Ajuntament com el de Balsareny és un privilegi perquè, pel seu volum, s’hi té l’oportunitat de conèixer diferents àmbits de la gestió. Espero poder contribuir a la qualitat del servei que s’hauria d’oferir. Pel que fa a gestió, tinc relació amb totes les àrees. Hi ha molta feina per fer i crec que els que venim del sector privat podem aportar molt. És un moment molt interessant per treballar-hi, en plena fase d’incorporació d’un seguit de personal de nova fornada i de culminació de la incorporació a l’entorn digital.

— Carrers, places, comerç, esbarjo, etc. Teniu temps per a sospesar-ho?

— Malauradament, fins a finals de 2019 he estat impartint classes d’anglès i he tingut ben poca estona per fer res que no sigui treballar. A partir d’ara això canviarà, ja que disposaré de més estones lliures. Tot i ser nascuda a ciutat, fa 21 anys que no hi visc i he après a valorar extraordinàriament el ritme i la qualitat de vida que ofereix una vila com la vostra.

Josep Gudayol i Puig
Foto: IRT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.