divendres, 13 de desembre del 2019

Congrés sobre el papa Francesc


LA VEU DEL CAMPANAR

Els dies 12 al 14 de novembre va tenir lloc a Barcelona el Congrés internacional sobre l’aportació del papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església. Organitzat per l’Ateneu Universitari St. Pacià, va celebrar-se a la Facultat de Teologia de Catalunya. Els grans temes van ser: l’Església, principi d’unitat del genere humà; una teologia en el cor de la vida i del món i Déu habita a la ciutat. Els ponents van ser procedents d’Europa, Àfrica, Àsia, Amèrica del Nord i del Sud.
La inauguració i la cloenda va anar càrrec  del cardenal de Barcelona Mons. Joan-Josep Omella i les ponències van estar centrades sobre aportacions del papa Francesc: la sinodalitat, la misericòrdia, la pietat popular, el diàleg, fe-vida, l’ecologia integral, la globalització, la cultura de la pau amb l’esperit d’Assís, el diàleg, interreligiós, el diàleg ecumènic i l’església en sortida.
Totes les ponències van ser d’un alt nivell i un ric contingut. Va haver-hi traducció simultània a les diferents llengües per poder seguir-les sense cap dificultat i també la possibilitat del diàleg col·loqui a partir de l’exposició dels diferents ponents, entre ells: cardenal Luis F. Ladaria de Roma, el cardenal Mateo Zuppi d’Itàlia, la professora Margarida Bofarull de Barcelona, el  professor Armand Puig de Barcelona, el cardenal Walter Kasper de Roma, monsenyor Joan Planellas de Tarragona,  monsenyor Adolfo González Montes d’Almeria, el cardenal Carlos Osoro de Madrid i d’altres.
Ha estat un bon ajut per viure amb més transparencia el mateix Evangeli, que és la proposta de Jesús, i ser testimonis de l’alegria en el nostre món.
Mn. Antoni Bonet

Confirmacions d’adults
El passat dissabte, 16 de novembre, 4 persones adultes van rebre el sagrament de la Confirmació de mans del nostre bisbe Xavier Novell. Va estar acompanyat de mossèn Lluís Tollar i de dos seminaristes, en Jacob i el Josetxu. Va ser a  la missa de les 8 del vespre. En la celebració es van estrenar un parell d’escolans. Fou una celebració molts viscuda i alhora participada que va deixar un bon regust i un bon record a tothom.
Rober de Càritas: obert dilluns de 4 a 6 de la tarda.
AGENDA

Novembre
Divendres, dia 1: Tots Sants  Pregària al cementiri a les 4 de la tarda.
Dissabte, dia 2: Eucaristia a l’església parroquial a les 8 del vespre.
Diumenge, dia 3: “La veu del campanar” per Ràdio Balsareny de les 10 a les 10,15.
Diumenge, dia 10: Arrossada popular de Càritas.
Dimarts, dia 12: Eucaristia a les 5 de la tarda al Casal Verge de Montserrat.
Dissabte, dia 16: Confirmacions a l’església parroquial a les 8 del vespre. pel bisbe Xavier Novell.
Diumenge, dia 17: Eucaristia a les 10 h. a Argençola.

Desembre
Diumenge, dia 3: “La veu del campanar” per ràdio Balsareny a les 10 h. del matí.
Dimarts, dia 10: Eucaristia a les 5 de la tarda al Casal Verge de Montserrat.
Dimarts, dia 24: Missa del Gall a les 11 de la nit.
Dimecres, dia 25, NADAL: Missa a les 12 h. a l’església parroquial.
Diumenge, dia 29: Festa de la Sagrada Família. A l’Eucaristia de les 12 h. Aplec familiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.