dijous, 9 de maig del 2019

Biblioteca Pere Casaldàliga


Concurs literari de Sant Marc (23 d’abril de 2019)
Aquest mes d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, ha tingut lloc el lliurament de premis del Concurs literari de Sant Marc que, enguany, estava dedicat a la prosa. Aquest concurs és una iniciativa de la regidoria de Cultura i el jurat està format pels  membres del Consell Municipal de Cultura i la Biblioteca Pere Casaldàliga.
Agraïm la col·laboració de l’Escola Guillem que, com fa sempre,  anima els seus alumnes a participar-hi. És clar que sense la seva implicació aquest concurs no seria tan lluït. També volem agrair a l’Escola de Música de Balsareny la seva participació posant el toc musical en el lliurament dels premis.
Els guanyadors del concurs per cada categoria han estat:

Escola Guillem:
P3: Unai González Boltor
P4: Sara Rodríguez Salcudean
P5: Oriol Arimany Henares
1r.: ‘L’1 està trist’, de Sara García Escolà
2n.: ‘La Pilota viatgera’, d’Aran Sivill Pla
3r.: ‘El Castell encantat’, de Júlia Marquès Fernández
4t. A: ‘El Dilema de Neil Armstrong’, de Roger Caballero Estruel
4t. B: ‘La Sireneta’, de Xènia Artigas Cruz
5è.: ‘En Darwin va de viatge’, d’Oleguer Rodríguez Estivill
6è.: ‘Un bon home’, de Martí Carreté Soler
Categoria de 12 a 16 anys (ESO): Desert
Categoria de 17 a 20 anys (joves): Desert
Categoria de 21 a 59 anys: ‘Un dia especial’, de Sergi López Milla
Categoria de 60 anys i més: ‘El titella Xerric’, de Gerard López Molgosa


Tertúlia literària amb Maria Lluïsa Amorós

El divendres 26 d’abril va tenir lloc la tertúlia literària del mes d’abril al voltant de la novel·la ‘La força d’Aglaia’, de Maria Lluïsa Amorós, coincidint amb la Festa Major del poble. I, com que estàvem de festa, vam convidar a l’autora a participar-hi, fet que ens va permetre conèixer la seva obra, els seus interessos i tot allò que envolta la seva escriptura.

La Maria Lluïsa va ser molt generosa: ens va fer cinc cèntims de la seva evolució com a escriptora i ens va presentar les seves novel·les: Els til·lers de Mostar (1996). Vora el llac (1999), Un glop de calvados (2003), La força d'Aglaia (2016), El retorn de l'Àngela (2017), La casa de Rose Warren (2018) i, la seva darrera obra, Berenar sota les moreres (2019).


Des de la Biblioteca inclourem aquestes lectures dins de les nostre recomanacions ja que l’escriptura de Maria Lluïsa Amorós és fluïda i plena de sabor poètic. Les temàtiques són actuals i les situacions se’ns fan molt properes perquè se’ns fa fàcil fer similituds amb experiències pròpies o properes.


Supernit a les biblioteques

El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han organitzat, per segon any consecutiu, la “Supernit a les biblioteques públiques”, per tal de promoure la lectura entre el públic infantil. Enguany serà el divendres 31 de maig, de 9 del matí a 9 del vespre, i la Biblioteca Pere Casaldàliga també hi participarà.

La Supernit té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants ajudaran la Nenúfar i la Matoll a rescatar llibres de la Biblioteca.

El Senyor de les Ombres està robant llibres de les biblioteques i, amb la seva màgia fosca, està traient els malvats de dins dels llibres i els guarda en un bagul.

La nit del 31 de maig els alliberarà tots perquè envaeixin el món. Només ho pot aturar la màgia positiva, com la de la Nenúfar i la Matoll, però elles soles no poden fer-ho.

La missió de la “Supernit a les biblioteques” és que tots els infants facin màgia per aturar el Senyor de les Ombres i retornar els malvats als llibres. 

L’activitat és gratuïta, però l'aforament és limitat i cal inscriure’s prèviament a la biblioteca; en el nostre cas, a la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny!

Text i Fotos: Ana Pérez Hidalgo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.