dilluns, 22 d’abril del 2019

Amb la veu quotidiana d’un poble

PUNTA DE BRAU


Avui em plau recordar la gesta que els diferents pobles de Catalunya, dins l’amor comarcal que ens identifica, plasmem sempre amb la visió cultural, social i política d’uns valors que omplen aquesta saviesa, que a través de molts i molts segles venim reivindicant. Som aquesta nació històrica que encara avui clama per una llibertat democràtica a la qual tenen drets tots els pobles.

Tinc a les mans el text que omple la columna mensual del periodista Martí Gironell. Amb un títol impactant, “Retratats”, Gironell lloa l’afer testimonial d’Amer i Alella, per citar-ne alguns. Amb ells, els pobles, permeteu-me afegir-hi Balsareny: “Aquestes accions de Ciutadans d’anar a arrancar llaços grocs, com la d’Amer dissabte passat o la d’Alella del passat estiu són pura gesticulació que busca cobertura mediàtica. I provocar, ja ho sabem. Però sovint els acaba sortint el tret per la culata...”.

Són les cinc de la tarda i tinc la sort, després d’haver pogut celebrar Sant Josep, de poder escoltar la ràdio de les notícies que actualitzen, després de temps, aquest afer del color groc: “El Síndic de Greuges ha aconsellat al President de la Generalitat Quim Torra despenjar dels balcons institucionals els llaços grocs. El Síndic ho ha fet davant la recomanació que la Junta Electoral ha fet arribar a la institució catalana”.

Gironell, a la seva columna, valora el fet negatiu d’una gent que tan sols sap provocar i que una vegada més els surt el tret per la culata. La intel·ligència supera de molt la ignorància violenta.

L’ordre ha estat complerta i suplerta amb una nova reivindicació que amaga el groc per fer evident el verd, amb aquest nou color de nou han quedat ben retratats.
Bé, som a l’abril i Balsareny sap com viure la plenitud de les seves festes i tradicions. El poble sap ser lliure i respectar el pensament democràtic no violent dels dies a través de tots els temps. Bona Festa Major.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.