dilluns, 15 d’abril del 2019

A cent cap als 100: Sant Andreu de la Barca




El dimarts 2 d’abril, en el marc del cicle de caminades “A cent cap als 100” de la Diputació de Barcelona, un autocar amb 51 persones sortia de Balsareny per anar a Sant Andreu de la barca, al Baix Llobregat. Allí es van trobar amb els grups de Lliçà d’Amunt, l’Hospitalet de Llobregat i els amfitrions de Sant Andreu: prop de dues-centes persones.

Aplegats al Parc de Can Salvi, un complex esportiu adjunt a la casa noucentista d’aquest nom, on van esmorzar, va començar tot seguit un passeig d’uns 7,6 km, en terreny força costerut, en què es va passar per l’ermita de Santa Madrona del Palau, del segle XIX, i per la masia de Can Preses, d’estil gòtic tardà, abans de tornar a Can Salvi, on es va dinar, abans de cloure la jornada amb una bona sessió de ball. Entremig, l’alcalde i dos regidors de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca van venir a saludar els participants.

L’organització per part de la gent de Sant Andreu va ser molt acurada, amb nombrosos voluntaris, sanitaris i personal municipal vetllant perquè tot anés com una seda, i amb explicacions interessants sobre la història d’aquesta ciutat que el 1900 tenia 814 habitants, el 1930 en tenia 1.008, el 1940 havia baixat a 935, el 1960 eren 1.524, el 1970 eren 4.870, el 1980 ja eren 13.000, el 1990 eren 15.000 i avui passa de 27.000 habitants.

Amb aquesta sortida acaben les del cicle regular d’aquesta temporada. La trobada final, amb caminants de municipis d’arreu de les comarques barcelonines, serà a mitjans de maig al Parc de l’Agulla de Manresa. Mentrestant, el Centre Excursionista de Balsareny i l’Ajuntament de Balsareny preparen una sortida específica per a la gent del poble, el 30 d’abril, que seguirà la Síquia des del Mas de les Coves a Sallent fins a Balsareny; a més d’una caminada per la Cerdanya que ja s’anunciarà més endavant. Felicitem els organitzadors locals, i en especial la Noèlia, el Diego i l’Alfred pel seu esforç, i el xofer dels autocars Simó. Bona feina: moltes gràcies!

R.C.
Fotos: A. Selgas






















































  




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.