dimecres, 17 d’abril del 2019

Balsareny Educa

El divendres 6 d’abril es va convocar un reunió al local de la plaça de la Mel, per part d’un col·lectiu d’Educació pel Desenvolupament, amb la intenció de proposar al conjunt de la ciutadania de Balsareny, representada per institucions i entitats convocades, un procés de millora per a un poble  excel·lent  a nivell cívic i  educatiu.


L’assistència va ser prou nombrosa i la majoria d’assistents va escoltar amb interès les propostes que feien en Joan Bonals, en Benjamí Moliné i en Llorenç Planes. Com podeu veure, dos dels tres components del grup motor són balsarenyencs.

En síntesi, la proposta  és la següent:

Pensar, imaginar i discutir propostes des de la mirada  de cada entitat, pel que fa a la convivència, a l’educació, a la sostenibilitat, a la vida cultural, a la participació ciutadana... Després, categoritzar-les i prioritzar-les en base a la seva importància i possibilitat de portar-les a terme, planificar processos d’implementació, portar-los a terme i comprovar i celebrar les millores aconseguides.

I no badar! , és a dir: caminar de manera ferma per aquells objectius marcats, possibles i més útils.

L’activitat del dia 6 va ser, només, una assemblea informativa. A partir d’ara, el col·lectiu d’EpD, com a grup motor, sondejarà la possibilitat de fer una primera jornada de treball per posar fil a l’agulla, atès que els assistents van veure-ho amb bons ulls i estan engrescats a iniciar aquest camí. Un camí que ha de ser útil, fàcil, engrescador i plaent.

Bons auguris per a un procés que pot ajudar a empènyer el nostre poble cap a una millora sociocultural i ambiental.

Llorenç Planes
Foto: Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.