dimecres, 23 de novembre del 2016

Sortida a la Serra de Collserola


El dia 22 de novembre, un autocar amb 43 persones de Balsareny va visitar part del Parc Natural de la Serra de Collserola, en la primera de les sortides programades del Cicle de Passejades Adreçades a la Gent Gran 2016/17, iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Balsareny i del Centre Excursionista de Balsareny, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Casal de la Gent Gran de Balsareny. Es tracta d’un projecte esportiu de llarga durada per fomentar un envelliment saludable entre la nostra població de més edat.

Tot i que la matinada havia estat ben plujosa i el dia es presentava amb un cel força ennuvolat, i que el viatge en autocar va estar regat per una bona plugeta, un cop a Collserola va parar de ploure i ens va brindar un clima perfecte per caminar, i fins i tot el sol ens va saludar cap al final de la passejada. Aquesta va ser d’uns 7 km, amb diverses aturades pel camí per escoltar les explicacions dels guies, Antonio i Josep, sobre aspectes de la vegetació i fauna del parc, així com de les seves característiques geogràfiques i històriques.

El parc natural abasta unes 8.000 hectàrees, entre el pla de Barcelona i el Vallès Occidental, distribuïdes entre set municipis. Hi ha deu milions d’arbres, mil espècies vegetals  i més de 200 tipus de vertebrats. Des del peu de la torre de comunicacions de Collserola vam passar per la font de la Budellera, el revolt de les Monges, el pantà de Vallvidrera i la Vil·la Joana, actual casa-museu Verdaguer, on va morir el poeta. Al centre d’Informació del parc ens van passar un audiovisual.

La propera sortida d'aquest cicle de passejades tindrà lloc el 24 de gener de 2017, i serà a la Serra de l'Obac. Cal dir que totes les places ja estan ocupades, cosa que demostra l’èxit amb què el poble ha rebut aquesta magnífica iniciativa. Felicitem els que l’han feta possible.

Sarment
Fotos: Alfred Selgas / CEB




















































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.