diumenge, 13 de novembre del 2016

Balsareny ha estat present a Montjuïc


Convocades per l’ANC, Òmnium i l’AMI, unes 80.000 persones es van concentrar el dia 13 de novembre a l’Avinguda Maria Cristina de Montjuïc, sota el lema “Per la democràcia: defensem les nostres institucions”. L’acte era la resposta ciutadana contra la judicialització de la política i en defensa de les institucions catalanes (Parlament i Ajuntaments): l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, encausats per l’organització del procés participatiu del 9N; la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, investigada per haver autoritzat un debat parlamentari; l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, investigada per no retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament en dia electoral; el regidor de Vic, Joan Coma, per expressar la seva opinió en el decurs d’un ple municipal; José Téllez i cinc altres regidors de Badalona, per haver obert l’Ajuntament el 12 d’octubre; i almenys 407 causes, que afecten 259 ajuntaments i diputacions, per fets com haver pagat les quotes de l’AMI (84 causes), haver penjat o no penjat banderes (103), haver donat suport a mocions sobre el procés (47), haver reclamat la sobirania fiscal (106) o treballar el 12 d’octubre (58). D’aquestes causes, 124 ja han sigut desestimades, però encara en queden 283 pendents de resolució. També s’ha fet esment a imputacions a particulars i entitats de la societat civil, com en el cas de les xiulades durant la final de la Copa del Rei de futbol a Barcelona.

L’acte va ser presentat pels actors Marc Martínez, Mercè Martínez i Pep Ferrer, i hi van parlar la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; i el president de l’ANC, Jordi Sánchez. En acabar, els polítics electes represaliats van pujar a l’escenari, i es van entonar cants com“L’estaca” o “Llença't” i l’himne “Els Segadors”. Tot en un ambient reivindicatiu pacífic, cívic i exemplar, en què es va destacar que “és l’hora de la mobilització permanent” i es va corejar la consignar “ho farem!”.

Balsareny hi va ser representat per un autocar organitzat per l’ANC local i per balsarenyencs que s’hi van desplaçar pel seu compte. Els organitzadors van donar les gràcies a tots els que hi van participar.

ANC – Balsareny



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.