dimecres, 30 de novembre del 2016

Premi Bones Pràctiques LF 2016


El Club de lectura fàcil de la Biblioteca Pere Casaldàliga i la Fundació AMPANS ha rebut el 1r. Premi ’Bones Pràctiques en LF 2016’ de l’Associació de Lectura Fàcil.

Aquest premi, d’àmbit estatal, té l'objectiu de premiar iniciatives de diferents àmbits que utilitzin materials de Lectura Fàcil (LF) per promoure la lectura, la inclusió social i la democràcia  informativa, valors amb els quals s’identifica el projecte LF. En concret, el jurat ha valorat:
  • El foment del rol actiu de les persones amb discapacitat.
  • La gran implicació del dinamitzador: creació d’un bloc que complementa les sessions de lectura.
  • Avaluació dels resultats obtinguts.
  • L’exposició clara i entenedora, tant en format paper com vídeo.

Així és, el Club de Lectura Fàcil és un projecte que neix a finals del 2014 i que aposta per la cohesió social unint forces i creant xarxes entre entitats, i es fa realitat gràcies a la col·laboració entre la Fundació AMPANS i la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny.

El nostre Club compta amb la dedicació altruista d’en Josep Estruel, voluntari des dels inicis del Club, que juntament amb la bibliotecària i l’educadora del centre ocupacional planifiquen i programen cada sessió. Junts han fet créixer el Club, amb el valor afegit de fer-lo extensiu a d’altres entitats o col·lectius a través del blog “Vivències a la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny” ( https://vivenciesjosep.wordpress.com/ ), creat i mantingut pel Josep.

El blog “Vivències a la Biblioteca Pere Casaldàliga” és una font d’aprenentatge vivencial i pràctic, un espai on es recullen les activitats complementàries realitzades dins del Club. El blog pot ser d’interès i ajuda per a altres entitats o Clubs de lectura, ja que hi trobaran un seguit de recursos i experiències que poden replicar.

El Club de Lectura no solament va dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual, ans al contrari, té també com objectiu d’obrir-se i de convertir-se en una nova oferta cultural per a la població general. Del Club de Lectura Fàcil se’n pot beneficiar qualsevol persona —nouvinguts, tercera edat...— que vulgui iniciar-se en la lectura en català.

En definitiva, el Club de Lectura Fàcil va més enllà de ser solament una activitat setmanal en un entorn comunitari, sinó que busca ser un Club innovador, diferent i atractiu que fomenti la lectura i acosti la cultura a les persones amb discapacitat intel·lectual i a tots aquells/es que ho vulguin. Es llegeix, es comenta i  es comparteixen opinions, es recita poesia, es conviden escriptors, s’escriu poesia... i sempre es gaudeix de la lectura i la cultura.

Fundació AMPANS i Biblioteca Pere Casaldàliga
Fotos: Biblioteca





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.