dimarts, 15 de novembre del 2016

L'Ajuntament informa


Novembre de 2016

En plena tardor, acostant-se cada cop més l’hivern i el fred, a Balsareny ens disposem a encarar la recta final de l’any amb l’activitat política municipal característica d’aquestes èpoques. Al ple extraordinari del passat 27 d’octubre, el consistori balsarenyenc va aprovar les ordenances fiscals per al 2017, que no contemplen cap novetat rellevant o important en matèria fiscal, però sí certes modificacions de caràcter tècnic i administratiu, juntament amb la proposta de revocació d’aquelles ordenances que no tenen una aplicació pràctica en el context actual perquè l’Ajuntament ja no presta aquest servei, com és el cas de l’ordenança fiscal número 10, que regula la taxa d’inspecció de calderes de vapor, motors, transformadors, ascensors, muntacàrregues i altres eines o instal·lacions anàlegs i d’establiments industrials i comercials; la 18, que regula la taxa del servei de l’escorxador municipal i, finalment, la 27, que regula la taxa municipal per a la utilització de la deixalleria i la inspecció de motors. A banda de l’aprovació de les ordenances fiscals, l’equip de govern està immers en l’elaboració del pressupost municipal per a l’any vinent i, amb voluntat d’escoltar els grups polítics municipals a l’oposició, que resulten clau per a la seva aprovació, fa setmanes que ha iniciat contactes per escoltar i posar en comú els seus projectes i propostes pel que fa a inversions pel 2017, amb l’objectiu d’aprovar el pressupost tan aviat com sigui possible. Amb voluntat d’entesa i responsabilitat compartida entre els tres grups polítics municipals pel bé del poble, aquests haurien d’aprovar-se per ple abans que acabi el 2016 o a principis del 2017, per a la seva immediata aplicació amb el nou any que arriba per tal d’evitar passar cinc mesos amb el pressupost prorrogat com aquest any, que fins al maig no es van poder aprovar, ja que l’acord per als pressupostos va trigar a tancar-se degut a les múltiples sensibilitats entre grups pel que fa les inversions, fet que ha alentit i retardat la posada en pràctica de les inversions pressupostades d’enguany. Tal com es va fer per a les inversions del pressupost 2016, per al del 2017 s’esperen uns pressupostos pel que fa a inversió on, després de la negociació, tots els grups municipals es sentin còmodes a l’hora de veure reflectides les seves corresponents propostes d’inversió per al poble.

Pel que fa a l’àmbit cultural i social, novembre és l’últim mes del 2016 amb actuacions programades del Tempo i SonaB al Sindicat, que cessen la seva activitat fins a finals de gener per donar pas als actes del Nadal i a les representacions de Pastorets. El passat 5 de novembre va tenir lloc l’últim SonaB 2016/17, “Mrs. Brownie”, de la Cia. Teatre Nu, que van poder gaudir en el nou format de cafè-concert prop d’un centenar de persones, i el 20 de novembre tindrà lloc l’última actuació del Tempo 2016/17, amb l’espectacle “Faboo, el encanto de la imaginación”, de la Cia. Escena Creativa S.L., obra guardonada amb nombrosos premis i reconeixements nacionals. Aquesta actuació s’engloba dins els actes de la XXI Fira d’Hivern, que omplirà la plaça de la Mel el matí de diumenge 20 de novembre amb paradetes i botigues d’artesans vinguts d’arreu. El dia abans, dissabte 19 de novembre a la tarda, tindrem l’actuació infantil “Animació per la mainada... i més grandets” de Jaume Barri i, tot seguit, un tast de vins a càrrec del Petit Celler. Durant tot el cap de setmana, la canalla podrà gaudir de fira i atraccions a la mateixa plaça. A més, el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, hi ha programades diverses activitats a càrrec de l’Associació de Dones de Balsareny i altres entitats i institucions locals. 

Quant a l’àmbit d’esports, destaquem que el passat diumenge 13 de novembre el nostre pavelló va ser la seu d’entrenaments de preselecció per a la Selecció de Futbol Sala de la Catalunya Central, i va albergar quatre sessions d’entrenaments de diferents categories amb més de vuitanta nens vinguts de clubs d’arreu de les comarques veïnes; i que el dimarts 22 de novembre iniciem la primera de les sortides, en aquest cas a Collserola, del Cicle de Passejades adreçades a la Gent Gran 2016/17, projecte esportiu i saludable de la Diputació de Barcelona, al qual enguany ens hem sumat com a poble, i que compta amb uns quaranta participants inscrits en aquest nostre primer any de participació en el projecte.

Ens veiem al mes de desembre, amb l’inici de les festes del Nadal i de Cap d’Any en l’últim mes de 2017!

Albert Otero Bonet
Regidoria de Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.