dijous, 15 de setembre del 2016

Onze de Setembre: batec per la independència

El dissabte dia 10 de setembre, organitzats per la secció local de l’ANC-Balsareny per la Independència i pels grups municipals d’ERC-Balsareny i PDC-Balsareny, es van celebrar diversos actes commemoratius de la festa reivindicativa de l’Onze de Setembre. Per començar, es va projectar la pel·lícula “L’endemà”, d’Isona Passola. A continuació hi va haver una marxa de torxes, que va culminar amb la lectura d’un manifest independentista i el cant de l’himne nacional “Els Segadors”. A la plaça de la Mel hi va haver un sopar popular, amb parlaments de la senadora Mirella Cortès i altres oradors, per acabar amb un concert a càrrec de Txus i Roger
El diumenge, els participants a la gran manifestació de la Diada es van desplaçar fins a Berga en dos autocars i amb cotxes particulars, en un ambient festiu i multitudinari, sota el lema “estem a punt per esdevenir un nou estat”.  A Berga es van aplegar més de 60.000 persones, que van gaudir de les diferents activitats populars (colles de geganters i de bestiari popular, pubillatge, castellers, danses, cant coral, sardanes, concerts, cercaviles, performances, teatre, jocs per als menuts...) i dels parlaments de l’acte central. Els autocars i cotxes particulars van poder arribar a la ciutat i sortir-ne de forma esglaonada i ordenada, gràcies a l’esforç dels organitzadors i voluntaris, així com dels serveis de seguretat i trànsit. Va ser tota una festa, com en els altres punts de concentració (Barcelona, Lleida, Tarragona i Salt), on en conjunt va fer sentir la seva veu reivindicativa un milió de persones.







Mentrestant, a Balsareny, es celebrava la tradicional Sardinada Popular, organitzada per la Societat de Pescadors amb la col·laboració de l'Ajuntament; es va llegir un manifest a càrrec del pubillatge local i va haver-hi balls a la plaça de l'Ajuntament amb en Pep i Maria José.


Sarment
Fotos: Sarment, ERC-Balsareny, Ajuntament, premsa i xarxes socials.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.