divendres, 23 de setembre del 2016

Entrevista: Maria Carme Galera


Maria Carme Galera, un cognom lligat fa molts anys al tracte i amistat balsarenyenc

Maria Carme Galera Galera va néixer a Balsareny el 25 de desembre de 1964. La Maria Carme regeix la botiga de la carretera de Berga, núm. 3, una botiga de roba que sempre ha estat al mateix lloc i té els seus orígens cap a l’any 1960 amb la seva mare al capdavant. Perquè, tal com ens diu ella: «El nom comercial del meu establiment Carme Galera està lligat amb el cognom de la meva mare, ja que Galera ens identifica totes dues».

A la Carme li agrada llegir i preferentment la novel·la d’intriga. El darrer llibre que ha llegit és L’amant japonès, de l’autora Isabel Allende. Pel que fa als viatges, li agrada molt conèixer noves geografies, juntament amb les seves respectives cultures. Ha viatjat a llocs com Irlanda, Anglaterra, Suïssa i, dins la península, el País Basc, Andalusia i Galícia.

—Comercialment, sempre heu estat lligats al món del tèxtil?

Bàsicament sí, tot i que abans també teníem perfumeria i merceria. Avui, però, ens hem anat especialitzant en la roba confeccionada adreçada al públic infantil i adult.

—Com veieu la rebuda comercial d’un poble de 3.000 i escaig habitants com és Balsareny?

D’entrada vull constatar que és difícil tirar endavant comerços petits, amb taxes fiscals elevades, i a més a més travessant moments tan complicats d’una crisi costeruda i que no acabem de superar. També cal puntualitzar que, en el moment actual, s’ha entrat en un canvi d’hàbits en el consum.

—Esteu adherits a la Unió de Botiguers i Comerciants locals?

Sí, hi estem adherits, i crec que és eficient dins uns termes importants, sobretot per les campanyes de promoció, que donen l’oportunitat social i econòmica de donar-nos a conèixer tots una mica més. Entre aquestes campanyes, vull recordar-vos la Campanya de Nadal, la Fira de la Ganga i el Shopping Night.

Josep Gudayol i Puig
Foto: Jordi Sarri


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.