divendres, 23 de setembre del 2016

Benvinguts al Centre Excursionista



El Centre Excursionista de Balsareny va néixer l’any 1989. Recollia les iniciatives i activitats de persones interessades en la natura, l’esport i el coneixement del país, com per exemple la Penya Esquí, Caminada Popular i d’altres.
Diferents presidents, com en Xavi Espinosa, Toni Garcia, Núria Prat,  Alfred Selgas i Jaume Vila, varen aglutinar juntes de gent entusiasta que va tirar endavant  diverses iniciatives, com per exemple organitzar una expedició als Andes per assolir el cim de l’Illampú, a Bolívia, l’any 1991.
El Centre Excursionista ha intentat donar a conèixer el nostre entorn més proper amb activitats tan emblemàtiques com:
La Caminada Popular, que ja ha arribat a la 30a edició, amb la participació d’al voltant de 400 persones, que fa del segon diumenge de març una cita festiva per a moltes famílies; la  Caminada pel Terme, que farà un any que recorre indrets poc coneguts del nostre terme municipal, activitat dirigida a tothom, d’una durada aproximada de tres hores; i les Caminades nocturnes, on es descobreixen noves perspectives del poble.
Els audiovisuals, que es feien al Sindicat, on es passaven reportatges de les excursions, trekkings, viatges que feien els balsarenyencs, on la gent podia preguntar als protagonistes dubtes sobre l’experiència viscuda. Ara tornem a iniciar el cicle amb “els divendres viatgem”. La primera projecció serà el 7 d’octubre a la Sala Petita del Sindicat; i cada dos mesos, el segon divendres (sempre que no sigui festiu o pont). Us animem a participar-hi i aportar les vostres experiències.
El Cross del Traginer, el dia 9 d’octubre, que enguany serà la seva 11a edició. Cursa dirigida als corredors grans i petits i que enguany incorpora la possibilitat de fer el recorregut amb Marxa Nòrdica (Nordic walking). Any darrere any ha anat creixent la participació, incorporant noves possibilitats per fer una cursa atractiva per la gent a qui li agrada córrer i al mateix temps donar a conèixer el nostre bonic terme municipal. Cal que els nens comencin a apreciar el lloc on viuen i aquesta és una bona manera de fer-ho: per a ells l’activitat és gratuïta i els recorreguts són de 300, 500, 1.000 i 2.000 metres, molt assequibles per als infants.
Una de les activitats tradicionals de l’any és la “Sortida del 3.000”. El segon o tercer cap de setmana de juliol es fa una sortida al Pirineu, per assolir un cim de 3.000 metres. Aquesta sortida, molt consolidada, exigeix una certa preparació física. Enguany el Robiñera, al Pirineu aragonès, ha estat el cim assolit per 20 valents.
Al llarg del que portem d’any s’han fet sortides a la neu a Font-romeu, al Congost de Mont-rebei, a la Gallina Pelada i la darrera a Falgars (la Pobla de Lillet).
Ara que ja ha començat la tardor, ja tenim programades les següents activitats:
  • 7 d’octubre: Audiovisual a la Sala Petita del Sindicat
  • 9 d’octubre: Cross del Traginer
  • 23 d’octubre: Sortida al Matagalls (Montseny)
  • 29 d’octubre: Caminada nocturna
  • 20 de novembre: Caminada pel terme
  • 27 Novembre; Sortida 100 cims

De les activitats per al mes de desembre n’informarem el proper mes.
El passat desembre es va constituir la nova Junta, amb la incorporació de gent jove amb noves idees i moltes ganes de fer coses pel poble:
  • President: Josep Cañellas
  • Vicepresident: Manel Mingo
  • Tresorer: Joan Prat
  • Secretària: Mar Marti
  • Secretàries adjuntes: Montse González, Sandra Andreu
  • Vocals; Toni Fernández, Jaume Vila, Sergi Serra, Carmelo Dolado, Toni Garcia, Alfred Selgas, Maite Soler, Jaume Calvet, Diego Hernández, Pol Lienas.

Estem treballant per organitzar diferents activitats, col·laborant amb altres entitats del poble i participant en iniciatives com: 100 Cims de la FEEC, Vies Blaves de la Diputació de Barcelona, Ajuntament de Balsareny, organitzant  l’arribada de la Flama del Canigó i el Cicle de passejades “Esport per a tothom” de la Diputació de Barcelona, Associació de Diabètics del Bages, organitzant una caminada per fer difusió de la Diabetis Infantil.
Som gent entusiasta que dediquem el nostre temps i esforç per organitzar activitats pel poble. Agrairíem que hi participéssiu i ens féssiu arribar les vostres inquietuds per tal de dinamitzar el Centre Excursionista.

Mar Martí, Secretària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.