divendres, 19 de setembre del 2014

'Valsareny': Tricentenari i garri'n'kanes

EDITORIAL


S’ha acabat l’estiu, aquest estiu atípic, fresquet i remullat, i Balsareny, com el país i les escoles, enceta un nou curs. Un nou curs que comença amb incerteses, però també amb esperances i, sobretot, amb feina a fer.

El país s’ha pronunciat massivament a favor de la «V» de voler votar, i ara correspon als polítics, com escau, de fer-se ressò d’una societat que els dóna suport i alhora els empeny a seguir el seu full de ruta. Alguns polítics semblaven convençuts que la democràcia era «vota’m avui i no m’atabalis durant quatre anys», però el poble català ha demostrat que sap organitzar-se civilment per fer saber als que governen quin és el camí per on cal avançar.

Balsareny també es va pronunciar, el dia Onze, amb un parlament de l’alcalde en suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, en un acte en què l’ANC va recollir les adhesions de diverses entitats locals adherides —el CCB n’és una. Com també l’ANC ha presentat al Parlament de Catalunya tots els vots recollits en la campanya «Signa un Vot», inclosos òbviament els que havien signat força balsarenyencs.

En aquest butlletí donem compte d’altres activitats entorn de la Diada, com el canvi anual d’estelada al serrat del Maurici (només que l’estelada substituïda tan sols tenia onze mesos, ja que la de l’any passat va ser objecte d’una bretolada el mes d’octubre); la marxa de torxes, la “V” que es va fer a la plaça de la Mel i el desplaçament a “Varcelona” de tres autocars de “Valsareny” per formar part de la gran “V” a la Gran Via. També parlem de la lectura dels Poemes del Tricentenari a la biblioteca Pere Casaldàliga, a càrrec de rapsodes dels Pastorets.

Així mateix destaquem la celebració de la Setmana de la Joventut, que amb actes molt participats han animat els carrers de Balsareny amb jocs infantils, les garri’n’kanes per a menuts i grans, la baixada d’andròmines, un sopar popular, doble sessió de cinema a la fresca, monòlegs i balls. Canvi de responsables, però continuïtat en una festa que ja és tradició. És important, saber i poder mantenir les activitats encara que les persones canviïn.

En altres pàgines, ens fem ressò de la recent carta d’Araguaia, l’associació d’Amics de Pere Casaldàliga (per cert, aquest mes la sèrie Descalzo sobre la tierra roja s’ha emès en castellà a la televisió estatal, amb notable ressò); i un nou lliurament del “De memòria” sobre l’esbart dels Bastoners, entre altres coses. Aquí ens teniu, lectors: a punt d’entrar en el nostre quarantè any, sense gaires recursos, però amb il·lusió, perquè Balsareny fa coses i ens agrada deixar-ne constància, i ens agradaria poder-ho fer més i millor. Feu-nos arribar notícies: ajudeu-nos a explicar millor el poble. Gràcies.


CCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.