dimecres, 10 de setembre del 2014

Balsareny celebra l'Onze de Setembre















El vespre del 10 de setembre, unes vuitanta persones van pujar al serrat del Maurici per canviar l’estelada que oneja al cim del serrat. L’acte, organitzat com cada any per ERC-Balsareny, ha tingut el suport de l’assemblea local de l’ANC i de nombrosos simpatitzants. Després de cantar ‘Els Segadors’, els participants a l’acte van baixar al poble i van formar una marxa de torxes fins a la plaça de la Mel, on es va formar un “V” i es va tornar a cantar l’himne nacional. La festa es va acabar menjant coca i llonganissa.


L’endemà, Onze de Setembre, al balcó de l’Ajuntament, membres de l’assemblea local de l’ANC van recollir les adhesions d’entitats balsarenyenques al Pacte Nacional pel Dret a Decidir —entre les quals, la del CCB, formalitzada ja el juliol de l’any passat— i l’alcalde va llegir el pregó institucional de la Diada.

Representants d'algunes de les entitats adherides al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
 

Al migdia, tres autocars ben plens de balsarenyencs van sortir cap a Barcelona per participar en la gran “V” de la Diada, que va omplir, amb almenys 1,8 milions de manifestants, tota la Gran Via i l’avinguda Diagonal. La jornada multitudinària i reivindicativa va transcórrer en un ambient festiu i cívic, amb les idees molt clares i una consciència molt precisa del missatge que s’estava enviant a tot el món.


Balsareny va ocupar el tram 52 (Gran Via, entre Urgell i Villarroel), on actuaven els Castellers de Berga i la colla castellera dels Salats de Súria, i molt a prop d’on cantava el grup berguedà Brams. De retorn al poble, el grup balsarenyenc es va fer una fotografia per a la història.



Sarment

Fotos: Sarment / I.Prat / T.Garcia-JMSoler



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.