dilluns, 13 de juny del 2022

Àngels sense saber-ho

 LA VEU DEL CAMPANAR
El Papa Francesc beneint l'escultura


Àngels sense saber-ho
 
Un total de 140 estàtues, de 3,20 m. d’altura, coronen la famosa columnata de Bernini a la plaça de Sant Pere del Vaticà. Timothy Schmalz, reconegut artista canadenc, ha volgut concentrar aquest mateix nombre de figures en una impressionant escultura de bronze i d’argila que representa persones migrants dretes a sobre d’una barca. Al centre, dues ales d’àngels sobresurten d’entre els personatges del grup, que s’apinyen en un espai escàs i els proporcionen un toc sagrat. 

Angels Unawares

Aglutinen temps històrics i espais geogràfics diferents a través de sirians, jueus, polonesos, africans… que fugen de situacions que els impedeixen viure dignament en llibertat. Aferrats a les seves escasses pertinences, al rostre reflecteixen un ventall variat de sentiments.
 
L’autor s’ha inspirat en personatges que reprodueix amb realisme. Schmalz expressa amb temàtiques crues una espiritualitat profunda. Se’l coneix internacionalment per la seva obra “Homeless Jesus” (Jesús sense sostre). L’obra es titula “Angels Unawares” (Àngels sense saber-ho), inspirada en un fragment bíblic de la carta als Hebreus: “No us oblideu de practicar l’hospitalitat; gràcies a ella, alguns, sense saber-ho, van acollir àngels” (13,2). 
Timothy Schmalz

L’original d’aquesta obra va ser beneït pel papa Francesc el 29 de setembre del 2019, a la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat. Està emplaçada a la plaça de Sant Pere.  Una rèplica, elaborada pel mateix artista, s’ha exposat en diferents ciutats nord-americanes per arribar, finalment, al seu emplaçament definitiu: la Universitat Catòlica d’Amèrica a Washington.
 
Migrants, refugiats, exiliats… es compten avui dia per desenes de milions. Com es poden afrontar aquestes situacions, salvaguardant la dignitat i el bé de les persones? Autèntics drames humans, que són manipulats per interessos bastards de tipus polític i econòmic. 
Lluís Serra Llansana
Homeless Jesus











Dilluns, 15 d’agost: Festa de l’Assumpció de Maria
Hi haurà l’Eucaristia a l’església parroquial a les 12 h, a la qual procurarem donar un relleu especial. És la titular de la nostra església.

Mn. Antoni Bonet i Trilla
Imatges (Wikimedia Commons): Angels Unawares; Homeless Jesus; Timothy Schmalz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.