divendres, 7 de gener del 2022

Els Reis de l’Orient van tornar a desfilar

  
Balsareny es va retrobar amb la cavalcada dels Reis. Així, la mainada del nostre poble va poder tornar a veure “normalitzada" la seva desfilada; recordem que les circumstàncies de l'any passat van fer que només els poguessin veure de manera estàtica i amb cita prèvia.
 
El dia 5 de gener, passats pocs minuts de les sis de la tarda, els Reis de l'Orient, el príncep Assuan i els seus patges, amb les seves majestuoses carrosses, eren rebuts per moltes famílies repartides per diferents racons de l'itinerari.
 
La comitiva, acompanyada per la Pubilla i l’Hereu de Balsareny, Berta Soler i Jordi Comabella, les gralles i tabals de la colla Els K+ Sonen i el grup de voluntaris de la Comissió de Reis, va entrar al poble per la carretera de Moià i va passar per la carretera de Manresa, baixada del Torrent, carrer de la Creu, carrer de Sant Domènec i Àngel Guimerà, fins arribar a plaça de l'Ajuntament.
 
A diferència d'altres anys, no es van tirar caramels des de les carrosses, degut a la pandèmia que encara és present amb un gran nombre d'afectats al nostre municipi i arreu del país, fet que ha obligat a les autoritats a reprendre diverses restriccions arreu del territori. Malgrat tot, Ses Majestats els Reis de l’Orient van poder desfilar pels nostres carrers i endolcir una nit màgica per als infants que els veien passar.
 
Com és costum, arribats a l’Ajuntament, hi van fer parada per rebre el pa i la sal, que els va lliurar l'alcaldessa, Noèlia Ramírez, acompanyada de la Pubilla i de l’Hereu. En aquesta edició, el lliurament es va fer a peu d'Ajuntament,. Així mateix, el parlament reial, que acostumava a fer-se des del balcó, es va fer enguany des de la tarima amb els trons reials de la plaça Roc Garcia. Els Reis van mostrar-se contents d'haver pogut arribar a Balsareny, carregats de regals per a la quitxalla, d'una forma més lluïda.
 
Abans, van visitar l'església parroquial de Santa Maria de Balsareny, que els va donar la benvinguda amb un gran repic de campanes. A dintre, van fer l'adoració i donar ofrenes a l’infant Jesús, amb un esperançat missatge del rector de la parròquia, Mn. Antoni Bonet, correspost per l'aplaudiment dels assistents.
 
Les famílies van repartir-se pels diferents accessos als trons, i els infants van poder-se apropar a Melcior, Gaspar, Baltasar i al príncep Assuan, que es mostraven cofois d'haver dut un any més la seva entranyable màgia al nostre poble.
 
Moltes gràcies a l'organització, a la comitiva i a tots els participants per fer-ho possible un any més.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Alfred Selgas



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.