diumenge, 14 de novembre del 2021

Tornen les caminades de marxa nòrdica

 
Després d’un llarg parèntesi forçat per la covid-19, enguany s’ha pogut reprendre el cicle de caminades de marxa nòrdica per a la gent gran que organitza la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració  en el nostre cas de l’Ajuntament de Balsareny i el Centre Excursionista de Balsareny. Per motius de prudència sanitària, tanmateix, l’organització encara no inclou els dinars i altres actes lúdics amb què solien acabar les passejades a cada població.
 
Aquesta temporada, Balsareny s’agrupa amb els municipis de Molins de Rei (on s’anirà el 15 de febrer de 2022), Vilanova i la Geltrú (el 9 de març) i Cardedeu (el 8 d’abril), a més de la trobada final, que serà al mes de maig. A Balsareny li va correspondre la primera caminada del cicle, que va tenir lloc el dimarts 9 de novembre. Hi van participar 110 persones de les quatre poblacions esmentades, 34 de les quals eren de Balsareny.
 
De primer van esmorzar a la plaça de la Mel i a les 10 del matí van emprendre el camí pel Repeu cap al pont de la Via i, pel camí de l’antic Carrilet, passant per sota el Castell, van arribar a la Colònia Soldevila. Després de la fotografia de rigor davant de l’església de Sant Esteve, van seguir per la riba del Llobregat fins a la resclosa i el canal de la Rabeia. D’allí van agafar el camí cap a la resclosa dels Manresans, amb el mirador d’ocells i les dames amb barret. Van continuar pel bosc de ribera, seguint la síquia de Manresa fins arribar a l’aqüeducte de Santa Maria. I des d’allà, pel Repeu, cap al centre del poble i de retorn a casa. L’Alfred Selgas va amenitzar la sortida explicant als caminants tota mena de detalls sobre els punts més destacats d’aquest itinerari.
 
Va fer un dia assolellat i els forans van quedar satisfets del paisatge que havien vist i de l’agradable passeig que els organitzadors locals els van oferir. Ens congratulem de la represa d’aquesta activitat i esperem que es pugui anar recuperant la plena normalitat, alhora que dediquem un record a les persones que ens hi havien acompanyat en anys anteriors i que ara ja no són entre nosaltres.   


Sarment
Fotos: Alfred Selgas

































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.