diumenge, 14 de novembre del 2021

Neteja vora el riu

  
El dissabte 13 de novembre, una bona colla de veïns de Balsareny, convocats pel Centre Instructiu i Recreatiu, l'Agrupament Escolta Guillem de Balsareny i el grup de voluntaris de Balsareny Educa, amb la col·laboració del Centre Excursionista de Balsareny, van participar d'una matinal de conscienciació envers l'acció humana i el medi ambient, fent una neteja de la llera del riu Llobregat.
 
Prop d'una seixantena de persones, entre infants i adults, de diferents edats i condicions, es van concentrar a dos quarts de deu del matí, al Casino, des d'on iniciaren una caminada fins a la Resclosa dels Manresans. Pel camí, els participants ja van començar a recollir tota la brutícia que hi trobaven. Arribats a la resclosa, els organitzadors havien preparat un esmorzar, amb coca i xocolata, sucs, batuts, aigua i cafè, mentre organitzaven per grups les zones de “la Malesa” —just on s'agafa l'aigua de la síquia— que s’havia previst de netejar.
 
Es van escampar uns centenars de metres amunt i avall de la caseta que hi ha a l’inici del canal medieval i van començar a recollir en sacs les deixalles que hi trobaven: papers, plàstics, tovalloletes, llaunes, ampolles de vidre, recipients de plàstic, pneumàtics, botes d'aigua, seients de cotxe, mànegues, ferros rovellats, cotxets desballestats, dipòsits, tubs... Durant les a prop de tres hores que va durar l'activitat, es van recollir més de cinc-cents quilos de brutícia, que es van dur a la deixalleria.
 
La satisfacció d'haver participat d'una acció positiva en un matí assolellat i en un indret idíl·lic, es feia evident en la cara de tothom. Cal prendre consciència, entre tots, que amb voluntat, i voluntaris, es pot contribuir, i molt, a millorar el nostre entorn natural. El fet de pagar uns impostos, tenir unes normatives i disposar d'uns serveis no ens dona dret a obviar el sentit comú: ser ferms en el compromís de preservar la natura i, quan calgui, participar de manera activa a mantenir-la endreçada.  
 
Cal felicitar els organitzadors per aquesta magnífica iniciativa, i agrair a tots els participants que hagin aportat el seu granet de sorra en una tasca tan necessària com important; en la qual el principal interès era la conscienciació, i el millor preu, la satisfacció.
 
Sarment
Fotos: Alfred Selgas, Jordi Vilanova, Txus Garcia  
 








































1 comentari:

  1. De les meves estades esporàdiques a Balsareny, aquest cap de setmana ha estat el més ben aprofitat i gaudit de manera enriquidora entre els veïns. Moltes gràcies per fer-la possible socialment, per encomanar l'estima a la natura i reivindicar el respecte que es mereixen els rius i el Llobregat industrialitzat

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.